Uutiset

Yle ei näyttänyt Putinin MM-avauspuhetta – "Hoidamme mieluummin yhden asian kunnolla kuin kaksi sinnepäin"

Venäjän presidentin Vladimir Putinin puhetta jalkapallon MM-kisojen avajaisissa ei näytetty Yleisradion lähetyksessä torstaina. Kuvayhteys siirrettiin stadionille vasta, kun äänessä oli kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan johtaja Gianni Infantino.

Venäjän johtajan esiintyminen kuitattiin selostajan toteamuksella äsken puhuneesta ”setä Vladimirista”.

Yle Urheilun päällikön Panu Pokkisen mukaan Putinin puheen poisjäänti perustuu avausottelua pohjustaneen studiokeskustelun venymiseen ja hetkessä tehtyyn valintaan.

-Avausottelua pohjustanut studio venyi hieman, joten emme ehtineet kääntämään stadionille puheen alkuun. Tässä hetkessä tehtiin valinta, että emme vaihda stadionille kesken puheen, vaan hoidamme yhden asian kunnolla loppuun, Pokkinen selvittää.

Hän kertoo, että Yle Urheilu hoitaa mieluummin yhden asian kunnolla kuin kaksi asiaa sinnepäin.

-Suorissa TV-lähetyksissä joudutaan vastaaviin ja suunnitelmien päivitystä vaativiin pikatilanteisiin kohtuullisen usein.

Puoli miljoonaa katsojaa

Pokkinen kertoo Ylessä oltavan varsin tyytyväisiä turnauksen avauspäivän keräämiin lukuihin.

-Televisiosta itse ottelua katsoi puolen miljoonan kummallakin puolella heilunut väkimäärä. Koko lähetyksen keskikatsojamäärä oli 350 000, joka vastaa noin kolmannesta kaikesta samaan aikaan olleesta tv-katselusta.

Erityisen tyytyväinen Yle Urheilun päällikkö on Areenan futissisältöjen yli 300 000 käynnistykseen kisojen ensimmäisenä päivänä.

-Live-Areenaan kokoamme kaiken MM-kisoista syntyvän materiaalin: matsit useammalla kuvalähdevaihtoehdolla, uutiset, klipit, tulosdatan, joukkueet, taustat, analyysit, radio-podcastit, kisapähkinät ja muut osallistavat sisällöt, Pokkinen korostaa.

-Tämä on palveluna ihan eurooppalaisella tasolla edelläkävijä. Esimerkiksi juuri eilen yksi kansainvälisen olympiakomitean johtohenkilö siihen kiinnostuneena tutustui, hän iloitsee.

Radioselostukset vähissä

Radion puolella Yle selostaa avausottelun lisäksi vain välierät sekä pronssi- ja loppuottelun, vaikka radiolähetyksille voisi ajatella olevan kysyntää kesälomamatkoilla autoillessa.

Pokkinen muistuttaa, että kaikki ottelut voi nähdä selostettuina Areenasta.

-Jos automatkalla haluaa kuunnella ottelua, voi sitä kuunnella Areenan tv-lähetyksen kautta sekä suomeksi että ruotsiksi.

Yle on strategiassaan kirjannut tavoitteeksi suunnata mediakäytön muutoksen mukaisesti sisältöä ja resurssia perinteisistä jakelukanavista digitaalisille alustoille. Toiseksi tavoitteeksi on kirjattu resurssin suuntaaminen yhä vaikuttavampiin sisältöihin.

Radioselostusten osalta kyse on Pokkisen mukaan juuri näistä.

-Fokusoimme itse kisojen aikana televisioon ja Areenaan. Vaikuttavuutta radiossa haimme ja saimme peräti 24 tunnin kisoja pohjustavalla lähetyksellä Yle Puheessa. Lisäksi pitää todeta, että radiolle ominaiset sisällöt edellyttävät vahvaa paikallaoloa, vuorovaikutteisuutta ja tapahtumallisuutta. Pelkät yksittäiset otteluselostukset eivät tällaisia ole.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic