Uutiset

Yle: Kokoomuksen kannatus suurimmassa laskussa, perussuomalaisilla suurin nousu

Kokoomuksen kannatus on laskenut erityisesti naisten ja eläkeikäisten keskuudessa.
Valtiovarainministeri Petteri Orpo puhui kokoomuksen vaaliavauksessa Narikkatorilla Helsingissä 19. tammikuuta. Kuva: Mauri Ratilainen

Hallituspuolue kokoomuksen kannatus putosi tammikuussa 17,3 prosenttiin, kertoo Ylen kannatusmittaus. Kokoomuksen kannatus laski joulukuusta 2,3 prosenttiyksikköä. Se on mittauksen mukaan Suomen toiseksi suosituin puolue.

https://yle.fi/uutiset/3-10633111

Ylen haastatteleman Taloustutkimuksen tutkimusjohtajan Tuomo Turjan mukaan lasku kertoo, että kokoomuksen kannatusta on syönyt viime viikkoina käyty keskustelu vanhustenhoidon tilasta. Kokoomuksen kannatus on laskenut varsinkin naisten ja eläkeikäisten keskuudessa.

Suurinta kannatusta puolueista nauttii Sdp, jota kannattaa 20,1 prosenttia suomalaisista. Kannatus on laskenut 1,1 prosenttiyksikköä.

Ylen kyselyn suurin nousija on perussuomalaiset, jonka kannatus nousi 1,8 prosenttiyksikköä 12 prosenttiin. Puolueen nousu ei näytä tutkimusjohtajan mukaan verottavan muiden puolueiden kannatusta. Perussuomalaiset ovat mittauksessa viidenneksi suosituin puolue.

Nousua teki Ylen mittauksessa myös vihreät, joita kannatti tammikuussa 14,6 prosenttia suomalaisista. Vihreät ovat saaneet kannatusta sdp:stä ja kokoomuksesta. Vihreät ovat Ylen kannattajamittauksen neljänneksi suosituin puolue.

Kolmantena puoluekannatuksessa on keskusta 15,6 prosentin kannatuksella. Laskua on 0,5 prosenttiyksikköä.

Kuudentena on Vasemmistoliitto 8,6 prosentin kannatuksella. Vasemmistoliiton suosiossa on laskua 0,9 prosenttiyksikköä.

Yle Uutisten Taloustutkimuksella teettämässä kannatusmittauksessa kantansa kertoi 14. tammikuuta – 5. helmikuuta välisenä aikana 1794 vastaajaa.

Fingerpori

comic