Uutiset

Yle: Puolustusvoimain komentaja ei hae jatkokaudelle

Puolustusvoiman komentaja Jarmo Lindbergin 5-vuotinen kausi päättyy elokuussa.
Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg ilmoitti tänään, ettei aio hakea jatkokaudelle. Kuva: Joel Maisalmi

Puolustusvoimain komentaja kenraali Jarmo Lindberg ei hae jatkokaudelle. Ylen mukaan Lindberg jättää tehtävänsä ensi kesän jälkeen. Lindberg puhui maanantaiaamuna maanpuolustuskurssin avajaisissa Helsingissä ja kertoi samassa yhteydessä ratkaisustaan.

– Minulla on ollut tässä jo jonkin aikaa tiedossa, viime vuoden lopulta lähtien, että tämä minun komentajakauteni päättyy tässä tämän määräaikaisen viisivuotiskauden lopussa eli jään reserviin 1.8., Lindberg sanoi Ylelle.

Lindberg täyttää kesäkuussa 60 vuotta.

Viime torstaina kerrottiin, että keskusrikospoliisi aloittaa esiselvityksen komentaja Lindbergin toimista tapauksessa, josta on nostettu syytteet Ilmavoimien korkeita upseereita vastaan. Esiselvitys tehdään valtakunnansyyttäjänviraston neuvottelevan virkamiehen Sampsa Hakalan pyynnöstä.

Komentajaa ei epäillä rikoksesta
Lindberg ei ole asiassa rikoksesta epäiltynä, koska kyseessä on esiselvitys. Esiselvityksen perusteella tehdään päätös, onko asiassa syytä käynnistää varsinainen esitutkinta. Lindberg kommentoi esiselvitystä niukkasanaisesti maanpuolustuskurssin avajaisissa.

– Sitä on vaikea kommentoida, kun se ei ole käynnistynyt ja aika näyttää, mitä se tarkoittaa. En ole koskaan ollut minkään selvityksen tai tutkinnan kohteena, että tämä on uusi kokemus, Lindberg kommentoi selvitystä Ylelle.

Komentaja totesi puheessaan Puolustusvoimien olevan hyvässä kunnossa.
– Velvollisuutenamme on ylläpitää toimintaympäristöön suhteutettua puolustuskykyä ja valmiutta joka hetki. Uskottava puolustuskyky toimii myös turvallisuusympäristöä vakauttavana tekijänä., Lindberg sanoi.

Valtakunnansyyttäjänvirastossa aloitettiin esiselvitykseen johtanut harkinta Lindbergiä koskien, kun Lännen Media oli uutisoinut hänen saaneen tietoa Lemmenjoen kertausharjoituksen tapahtumista alaiseltaan jo syyskuun lopussa vuonna 2017.

Lue myös: Puolustusvoimien johdossa käy ovi: Meri- ja ilmavoimat saivat uuden komentajan, syksyllä vaihtuu puolustusvoimain komentaja

Juttua täydennetty kauttaaltaan klo 11.04

Uusimmat

Fingerpori

comic