Uutiset

Yle: SDP säilyttänyt paikkansa suurimpana, vihreiden kannatus mataa

Pekka Haaviston valinta vihreiden uudeksi puheenjohtajaksi ei vielä näy Ylen tuoreessa kannatusmittauksessa.

Suosituin puolue on edelleen oppositiojohtaja Antti Rinteen luotsaama SDP. Ylen tuoreessa puoluekannatusmittauksessa puoluetta äänestäisi 22,7 prosenttia kyselyyn vastanneista, jos vaalit pidettäisiin nyt.

Kokoomuksen kannatus on 20,2 prosenttia ja keskustan 16,5 prosenttia vastaajista. Vihreiden kannatus on hienoisessa laskussa, sillä puoluetta äänestäisi nyt 11,3 prosenttia vastanneista, kun kuntavaalitulos oli 12,5 prosenttia. Kannatusmittauskyselyn aikana puolueen puheenjohtaja Touko Aalto jätti paikkansa ja Pekka Haavisto valittiin uudeksi puheenjohtajaksi.

Perussuomalaisia ilmoitti kannattavansa 9,8 prosenttia vastanneista, vasemmistoa 9,2 prosenttia ja RKP:tä 4,3 prosenttia.

Kristillisten kannatus on lika-marraskuussa tehdyn mittauksen perusteella 3,5 ja sinisten 1,1 prosenttia. Muita ilmoitti äänestävänsä 1,4 prosenttia vastaajista.

Ylen Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn vastasi kaikkiaan noin 3 400 ihmistä. Puoluekantansa kertoi hieman yli 2 000 vastaajaa. Haastattelut tehtiin lokakuun 3. päivän ja marraskuun 6. päivän välisenä aikana.

Tulosten virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta 1,8 prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan.

Ylen kannatusmittauksen perusteella suuri osa äänestäjistä empii yhä puoluekantaansa.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti