Uutiset

Ylen luovien sisältöjen johtaja pyytää anteeksi UMK-tuottajan virheellistä väitettä

Ylen luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén pyytää anteeksi UMK-tuottaja Anssi Aution virheellistä väitettä, jonka mukaan Suomen musiikintekijöiden toiminnanjohtaja Aku Toivonen olisi osallistunut Uuden Musiikin Kilpailuun.

Vilén myöntää Ylen verkkosivuilla julkaisemassaan näkökulmajutussa, että näin ei ole ja kertoo Aution olevan pahoillaan.

”On myös syytä pyytää anteeksi Suomen musiikintekijät ry:n toiminnanjohtaja Aku Toivoselta. Alunperin Aamulehden haastattelussa (AL 1.3.) todettiin, että hän olisi osallistunut UMK-kisaan. Näin ei ole, Ylen UMK-tuottaja Anssi Autio pahoittelee väärää väitettä”, Vilén kirjoittaa.

Autio väitti mainitussa Lännen Median (Aamulehti oli yksi julkaisijoista) haastattelussa myös, että Toivonen olisi käyttänyt asemaansa hyväksi ja valittanut yhdistyksensä lehdessä oman yhtyeensä kaltoinkohtelua UMK-kilpailussa. Tätä väitettä ei eritelty anteeksipyynnössä.

Kerroimme aiemmin Suomen Musiikintekijöiden närkästyneen tavasta, jolla Yle kohteli UMK-kilpailuun osallistuneita kotimaisia lauluntekijöitä.

Ylen UMK-tuottaja Autio vastasi säveltäjien kritiikkiin kertomalla, että suomalaiset ovat enimmäkseen tyytyväisiä ratkaisuun nostaa Saara Aalto euroviisuehdokkaaksi kilpailun ulkopuolelta. Noin 300 kilpailuun ilmoitettua kappaletta hylättiin.

Linkki Ville Vilénin kirjoitukseen Ylen sivuilla: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/03/02/ville-vilen-miksi-saara-aalto-edustaa-suomea-euroviisuissa

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic