Uutiset

Yliajoa tutkitaan tappona ja viitenä tapon yrityksenä – Mies ei välittänyt, jos joku jää alle

Helsingissä sattunutta yliajoa tutkitaan tappona, viitenä tapon yrityksenä, rattijuopumuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

51-vuotias suomalainen mies on pidätetty ja hänen vangitsemisasiansa on esillä alkuviikosta.

Mies ajoi perjantai-iltana yhteensä kuuden henkilön päälle Mannerheimintien ja Lönnrotinkadun risteyksessä suojatiellä.

Yksi ajoneuvon päälle ajamista uhreista, 51-vuotias nainen kuoli ja muille viidelle oli tullut eriasteisia ruhjeita ja murtumia.

Mies on alustavasti kertonut, että on ajanut autollaan auton torvea painaen voimakasta ylinopeutta Aleksanterinkadulla ja jatkanut edelleen Mannerheimintien kautta Lönnrotinkadulle välittämättä siitä, jos joku jää auton yliajamaksi.

Tutkinnassa on selvinnyt, että ajoneuvoa kuljettanut mies on lähtenyt hieman kello 18 jälkeen liikkeelle autollaan Senaatintorilta ja ajanut Aleksanterinkadulle Mannerheimintien suuntaan.

Ennen Mannerheimintietä kuljettaja on kiihdyttänyt niin, että ihmiset ovat joutuneet väistämään autoa, joka oli kääntynyt Mannerheimintielle etelän suuntaan.

Täältä hän oli kääntynyt Lönnrotinkadulle, jossa oli ajanut kovalla nopeudella suojatiellä katua vihreillä valoilla ylittäneiden ihmisten päälle.

Kuljettaja oli jatkanut matkaa Lönnrotinkatua, josta oli kääntynyt Annankadulle, pysäköinyt autonsa ja mennyt läheiseen ravintolaan.

Poliisi otti hänet kiinni ravintolasta. Mies ei vastustellut kiinniottoa.

Asian esitutkinta ja tekniset tutkimukset jatkuvat.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic