Uutiset

Yllätystapaaminen Pohjois-Korean Kimin kanssa? Sellainen kävisi ainakin Etelä-Korean presidentille Moon Jae-inille

Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in sanoi maanantaina, että yllätystapaamisia Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kanssa voi tulla lisääkin.

Moon ja Kim tapasivat lauantaina Panmunjomin kylässä maiden rajalla. Tuolloin he sopivat, että Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean huippukokouksen pitäisi toteutua.

-Viimeisimmässä Koreoiden tapaamisessa tärkeintä oli se, että johtajat saivat yhteyden toisiinsa vaivatta, järjestivät tapaamisen vaivatta ja tapasivat vaivatta keskustellakseen ajankohtaisista asioista. Kaikki tämä ilman monimutkaisia menettelytapoja ja virallisuuksia, Moon sanoi Reutersin mukaan.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump peruutti kesäkuun 12. päiväksi Singaporeen suunnitellun huippukokouksen Kimin kanssa viime torstaina. Vaikutti kuitenkin siltä, että hän harkitsi asiaa jo seuraavana päivänä.

Kokenut neuvottelija

Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean virkamiehiä tapasi sunnuntaina Panmunjomissa. Asiasta kertoi Yhdysvaltain ulkoministeriö.

Yhdysvaltain virkamiehiä matkusti myös Singaporeen tavatakseen pohjoiskorealaisia siellä.

Yhdysvaltain delegaatiota Pohjois-Korean rajalla johti Sung Kim, joka on Yhdysvaltainen entinen Etelä-Korean suurlähettiläs.

Pohjois-Korealle on langetettu taloudellisia pakotteita sen ydin- ja ohjusohjelman vuoksi. Pohjois-Korea teki ensimmäiset ydinkokeet vuonna 2006.

Yhdysvallat on yrittänyt hidastaa eristäytyneen maan aseohjelmaa etenkin sen jälkeen, kun Pohjois-Korea kertoi pyrkivänsä kehittämään ydinohjuksen, joka pystyisi osumaan Yhdysvaltoihin.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic