Uutiset

Yritysjohtajat antavat Sipilän hallitukselle tyydyttävän arvosanan – "Sotessa tuhlataan koko ajan vain aikaa"

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus saa yritysjohtajilta kouluarvosanan keskiarvoksi 7,3, paljastaa Kauppakamarien tekemä kysely.

Kauppakamarit selvittävät säännöllisin väliajoin jäsentensä mielipiteitä hallituksesta Yritysparlamentti-kyselyssään. Tuoreimman kyselyn tulokset julkaistiin tänään keskiviikkona.

Johtajien antama arvosana on pysynyt ennallaan viime marraskuuhun verrattuna, jolloin kysely tehtiin edellisen kerran. Vuoden 2017 toukokuussa keskiarvo oli 7,2.

Kaikkein heikoimman arvosanan yritysjohtajat antavat kuitenkin sille, miten hallitus on hoitanut sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta eli sote-uudistusta sekä siihen liittyvää maakuntauudistusta.

-Sotessa tuhlataan koko ajan vain aikaa. Maakuntauudistuksessa pistetään kaikki kerralla uusiksi. Missään yrityksessä tuollaista riskiä ei otettaisi, koska yhtä aikaa toteutettavat muutokset eivät toteudu onnistuneesti, toteaa yksi kyselyn vastaaja.

Sote- ja maakuntauudistuksen hoitamisen arvosanaksi yritysjohtajat antoivat 5,9. Keskiarvoissa mitattuna eniten kehuja johtajat antavat sille, miten hallitus on purkanut sääntelyä (arvosanan keskiarvo 6,98).

-Yritysjohtajien kommenteista käy selvästi ilmi kasvava tyytymättömyys päätöksenteon hitauteen ja riittämättömyyteen suhteessa yhteiskunnallisiin muutostarpeisiin, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi kommentoi tuloksia Kauppakamarin tiedotteessa.

Kaikki arvosanat on ilmoitettu kouluarvosana-asteikolla 4–10.

Ulkomaisen työvoiman saatavuutta halutaan helpommaksi

Oppositio saa yritysjohtajilta arvosanaksi 5,3, ja myös se on pysynyt samansuuruisena viime kyselyihin verrattuna. Viime marraskuun kyselyssä opposition arvosana oli 5,4.

Kyselyssä 73 prosenttia vastaajista arvioi myös, että EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevien työntekijöiden saatavuusharkinnasta pitäisi luopua. Romakkaniemen mukaan työvoiman saatavuus on joillain aloilla este kasvulle.

Kauppakamarin sähköpostitse toteuttamaan Yritysparlamentti-kyselyyn vastasi kaikkiaan 145 yritysjohtajaa kesäkuun alussa. Vastausprosentti oli Kauppakamarin mukaan 41.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic