Uutiset

Yrjänä katkoo sähköjä

Yrjänän päivän myrskyiset puuskatuulet ovat katkoneet päivän mittaan sähköjä. Forssassa, Tammelassa, Humppilassa ja Urjalassa vailla sähköjä oli kello neljän aikaan yli 200 Elenian asiakasta. Päivän mittaan sähkökatkoja oli myös Carunan verkossa Somerolla sekä Sallila Energian verkossa Loimaan Metsämaalla.

Myrskyisä tuuli jatkuu sääennusteiden mukaan iltaan, ja uusia sähkökatkoja saattaa tulla edelleen.

Sähköyhtiöiden vikapartiot ovat liikkuneet maastossa koko päivän. Sähkökatkotilanne oli laajimmillaan alkuiltapäivästä, jolloin sähköttömiä asiakkaita Elenian alueella oli noin 10 000. Kello 15-16:n välillä iltapäivällä sähköt ovat poikki noin 5000 – 6000 Elenian asiakkaalta.

Jos kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti sähköjen palauduttua kiinteistön, syynä saattaa oklla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Valot saattavat esimerkiksi palaa normaalia kirkkaammin tai himmeämmin. Nollajohtimen katkeamisesta voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteyssähköyhtiön vikapäivystykseen.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic