Uutiset

Zelenskyi: Rohkeus on meidän brändimme

"Jos kaikilla olisi edes kymmenen prosenttia siitä rohkeudesta mitä meillä ukrainalaisilla on, kansainvälinen oikeus tai kansojen vapaus ei olisi vaarassa".
Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on ylistänyt ukrainalaisten rohkeutta, jonka hän toivoo leviävän ympäri maailmaa. Lehtikuva// AFP / LOUISA GOULIAMAKI

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on ylistänyt ukrainalaisten rohkeutta, jonka hän toivoo leviävän ympäri maailmaa.

–  Jos kaikilla olisi edes kymmenen prosenttia siitä rohkeudesta mitä meillä ukrainalaisilla on, kansainvälinen oikeus tai kansojen vapaus ei olisi vaarassa. Mutta me tulemme levittämään rohkeuttamme, Zelenskyi sanoi päivittäisessä puheessaan yleisradioyhtiö BBC:n mukaan.

–  Rohkeus on meidän brändimme, presidentti jatkoi.

Zelenskyin mukaan paras tapa toimia Venäjää vastaan on lähettää Ukrainalle lisää aseita.

Zelenskyi kommentoi myös Venäjän erottamista YK:n ihmisoikeusneuvostosta.

– Venäjällä ei ole enää pitkään aikaan ollut mitään tekemistä koko ihmisoikeuksien käsitteen kanssa. Ehkäpä tämä muuttuu jonain päivänä. Tällä hetkellä Venäjän valtio ja Venäjän armeija ovat tämän planeetan suurin uhka vapaudelle, ihmisten turvallisuudelle ja ihmisoikeuksien käsitteelle. Tämä on ilmiselvää, Zelenskyi sanoi.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic