Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronaan kuollut Suomessa 75 ihmistä, sairaalahoidossa nyt 215

Koronaviruksen aiheuttamia kuolemia on todettu Suomessa 75, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL torstaina. Edellispäivästä määrä oli kasvanut kolmella.

Sairaalahoidossa oli torstaina koronaviruksen vuoksi koko maassa 215 ihmistä, joista tehohoidossa oli 76. Sairaalassa hoidettavien viruspotilaiden määrä oli vähentynyt keskiviikosta yhdellätoista.

Varmistettuja koronavirustartuntoja Suomessa oli torstaina 3 369. Määrä oli noussut keskiviikosta 132 tartunnalla.

Suomen väestöön suhteutettuna tapausmäärien ilmaantuvuus oli 61 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Uusista tapauksista 95 todettiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella. Tartuntoja Husin piirissä on nyt 2 133.

Varmistetut tartunnat ovat vain osa kaikista tartunnoista, sillä vain osa epäilyistä testataan. Koronavirustestejä on tehty nyt Suomessa noin 49 700.

Taudista mahdollisesti jo toipuneita henkilöitä on alustavan arvion mukaan ainakin 1 700.

Tartunnoista yli kolmasosa Helsingissä

Paikkakunnista Helsingin todettujen koronatartuntojen määrä kipusi torstaina 1 207:ään. Uusia tartuntoja löytyi pääkaupungissa 58.

Espoossa todettuja koronatartuntoja on 327 ja Vantaalla 255. Niissä kummassakin uusia tartuntoja kirjattiin kymmenkunta.

Suomen kaupungeista Tampereella, Turussa, Oulussa ja Jyväskylässä on kussakin todettu nyt vajaat sata koronatartuntaa.

Pienemmistä kaupungeista suhteessa runsaasti koronapotilaita on esimerkiksi Järvenpäässä (55). Salossa on löydetty 40 tartuntaa.

Ikäryhmistä eniten koronapotilaita on 50–59-vuotiaissa. Tässä ryhmässä on tavattu Suomessa 699 tartuntaa. Toiseksi eniten eli 585 sairastunutta on todettu ikäryhmässä 40–49-vuotiaat.

Koronavirus on löydetty Suomessa hieman useammin naisilta kuin miehiltä. Toisaalta koronavirukseen kuolleissa on enemmän miehiä kuin naisia sekä Suomessa että globaalisti.