Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi kuuttia palasi pullukoina ja reippaina merelle Korkeasaaren villieläinsairaalasta

Kaksi harmaahylkeen poikasta on päässyt palaamaan takaisin luontoon Korkeasaaren villieläinsairaalasta, Korkeasaaren eläintarha kertoo tiedotteessa.

Eläintarhan mukana poikasten uusi koti on nyt Porkkalanniemen edustalla sijaitseva Kallbådanin hylkeidensuojelualue. Samalle suojelualueelle on aiemminkin viety villieläinsairaalassa hoidettuja kuutteja.

– Kuutit olivat lähtiessään pullukoita, hyvinsyöneitä ja reippaita. Ne viihtyivät kahdestaan ja pysyivät sen vuoksi arkoina ihmistä kohtaan, mikä on tärkeää niiden tulevaisuutta ajatellen, kertoo eläintenhoitaja Laura Pulli eläintarhan tiedotteessa.

– Toivomme, että ne voivat elää onnellisen, pitkän hylje-elämän, hän lisää.

Ensimmäinen kuuteista tuotiin hoitoon Paraisilta maaliskuun lopulla juuri ennen Uudenmaan sulun alkamista. Toinen taas löytyi huhtikuun alussa metsästä Espoon Soukasta. Löytöhetkellä kumpikin kuuteista oli laihassa ja heikossa kunnossa. Erityisen heikossa kunnossa oli Paraisilta tuotu kuutti, joka painoi vain 9,5 kiloa.

Hoidossa poikaset kuitenkin kerryttivät painoa ja kasvoivat yli 25-kiloisiksi. Ne oppivat myös pyydystämään itse omat kalansa.

Toinen kuutti aristeli kylmää merta

Poikaset vietiin uuteen kotiinsa kuljetuslaatikoissa Suomen Meripelastusseuran aluksella. Perillä toinen kuuteista oli sukeltanut päättäväisesti mereen, mutta toinen oli epäröinyt kylmää aallokkoa, kun se laskettiin ramppia alas.

Tiedotteen mukaan luodolla lekotteli kuuttien laskun aikaan useita aikuisia harmaahylkeitä.

Korkeasaaren villieläinsairaalassa on edelleen hoidossa yksi tänään merelle palautettujen lajitoveri. Vielä hoidossa oleva kuutti löytyi Kotkan Hovinsaarelta.

Tiedotteen mukaan Korkeasaareen ei päätynyt apua tarvitsevia kuutteja tavallista enempää, vaikka kevättalvi oli jäiden vähäisyyden vuoksi hankala hylkeiden lisääntymiselle.