Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi entistä kansanedustajaa tavoittelee eduskunnan viestintäpäällikön paikkaa

Eduskunnan seuraavan viestintäpäällikön tehtävää tavoittelee 49 hakijaa. Joukossa on konkareita politiikan, viestinnän ja journalismin saralta. Hakuaika tehtävään umpeutui tämän viikon maanantaina.

Entisistä kansanedustajista paikkaa ovat hakeneet Timo Kaunisto (kesk.) ja nykyisin Helsingin poliisin viestintäjohtajana toimiva Juha Hakola (kok.).

Tehtävää on hakenut myös Suomen Kuvalehden entinen päätoimittaja, tutkijataustainen Ville Pernaa. Myös Pohjalainen-lehden entinen päätoimittaja, kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaana ollut Toni Viljanmaa on kiinnostunut tehtävästä. Toimittajista paikkaa ovat tavoitelleet myös Yleisradion politiikantoimittaja Maria Stenroos sekä Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan sisältöpäällikkö Ville Seuri.

Eduskunnan sisältä viestintäpäälliköksi hamuavat palvelupäällikkö Rainer Hindsberg ja tiedottaja Heli Kesti-Ylioja. Paikkaa on hakenut myös demarien pitkäaikainen taustavaikuttaja Matti Hirvola, joka on toiminut muun muassa Antti Rinteen (sd.) erityisavustajana ensin valtiovarainministerin, sitten pääministerin ja nykyisin eduskunnan varapuhemiehen tehtävässä.

Hakijoita niin yrityksistä kuin valtioneuvoston kansliasta

Hakijoiden joukossa on luonnollisesti monta viestintäpäällikköä ja -johtajaa, kuten Koneen Eveliina Linderborg, työnantajajärjestö Metsäteollisuuden Mika Mäkinen, Veikkauksen Riitta Nissi ja Tilastokeskuksen Mervi Ukkonen. Valtioneuvoston kansliasta paikkaa hakee Anne Sjöholm, joka vastasi Suomen viimevuotisen EU-puheenjohtajakauden viestinnästä.

Paikasta on kiinnostunut myös Tampereen yliopiston puheviestinnän professori Pekka Isotalus.

Eduskunnan uusi viestintäpäällikkö seuraa tehtävässä Marjo Timosta, joka toimi tehtävässä vuodesta 2003 alkaen ennen jäämistään ensin lomalle ja sitten eläkkeelle tänä vuonna.

Hakijoista uutisoi aiemmin Iltalehti .

---

Korjattu aiempaa uutista klo 20.06: Yksi hakijoista on sukunimeltään Viljanmaa, ei Viljamaa.