Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mehiläisen ja Pihlajalinnan yrityskauppa peruuntumassa – Mehiläinen uskoo edelleen yhdistymisen hyötyihin

Terveysjätti Mehiläisen ja Pihlajalinnan yhdistyminen ei ole toteutumassa. Ostotarjousaika on päättynyt, ja Mehiläisen mukaan sen ei ole mahdollista jatkaa tarjousaikaa. Pihlajalinna ei maanantaisen tiedotteensa mukaan ole sitoutunut uusiin neuvotteluihin.

Mehiläinen kertoi viime vuoden marraskuussa tekevänsä käteistarjouksen kaikista Pihlajalinnan osakkeista. Syyskuussa Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) esitti kuitenkin markkinaoikeudelle, että Mehiläisen ja Pihlajalinnan välinen yrityskauppa tulee kieltää. KKV:n mukaan kauppa vähentäisi merkittävästi kilpailua terveyspalvelujen markkinoilla.

Alustavien tietojen mukaan ostotarjouksen taakse tuli noin 86 prosenttia osakkeista. Mehiläisen ehtona kaupan toteutumiselle oli, että se saa haltuunsa yli 90 prosenttia Pihlajalinnan osakkeista ja äänistä.

Mehiläinen kertoo lopullisen tuloksen arviolta keskiviikkona. Yritys pitää epätodennäköisenä, että se pystyy toteuttamaan ostotarjouksen.

Mehiläisessä uskotaan kuitenkin edelleen ehdotetun yhdistymisen hyötyihin, kommentoi toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää STT:lle sähköpostitse Mehiläisen viestinnän välityksellä.

– Siksi pidämme erittäin valitettavana, että KKV:n tutkinnan viivästyminen on johtanut nykytilanteeseen, jossa Mehiläinen ei enää voi jatkaa tarjousaikaa. Pidämme osapuolten ja koko toimialan kannalta tärkeänä, että asiassa saadaan markkinaoikeuden päätös, Järvenpää sanoo.

– Emme tässä vaiheessa voi kommentoida asiaa tarkemmin, kuin mitä tiedotteessamme on todettu, hän lisää.

Tiedotteessa Järvenpää sanoo, että Mehiläinen tulee työskentelemään yhdessä Pihlajalinnan kanssa markkinaoikeusprosessin loppuun saattamiseksi.

– Jos saamme myönteisen päätöksen, tulemme pyrkimään yhteistyöhön Pihlajalinnan kanssa selvittääksemme mahdollisuuksia yhtiöiden yhdistymiselle molempia osapuolia hyödyttävällä tavalla.

KKV:n esitys yllätti Pihlajalinnan

Pihlajalinna sanoo pitävänsä toivottavana, että markkinaoikeus käsittelee yrityskauppalupaprosessin loppuun saakka ja antaa asiassa päätöksen lakisääteisen käsittelyajan puitteissa, joka päättyy joulukuun 29. päivä. Yritys jatkaa omaa liiketoimintaansa normaalisti itsenäisenä yhtiönä.

– Kilpailu- ja kuluttajaviraston päätösesitys syyskuussa oli meille yllättävä, sillä kilpailuoikeudellista arviointia oli tehty huolellisesti ennen yhdistymissopimuksen allekirjoittamista. KKV:n valitettavan päätöksen jälkeen kyseessä olevan kaupan toteutumismahdollisuudet heikentyivät merkittävästi, Pihlajalinnan hallituksen puheenjohtajan Mikko Wirén sanoo tiedotteessa.