Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Suomessa raportoitu 198 uutta koronavirustartuntaa, viime viikkojen tartuntamäärät eivät ole enää juurikaan laskussa

Suomessa on raportoitu 198 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL sunnuntaina. Kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu noin 3 600, mikä on reilut 550 vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Kumpanakin tuoreimpana viikkona on kirjattu noin 1 800 tartuntaa, eli tartuntamäärät ovat hidastaneet laskuaan joulukuun huippulukemista.

Koronavirustapauksia on havaittu 62 sataatuhatta ihmistä kohden viimeisten kahden viikon aikana. Edeltävien kahden viikon aikana tämä ilmaantuvuusluku oli noin 80.

Ilmaantuvuusluku on korkein Uudellamaalla, jossa se on 106. Myös Varsinais-Suomessa tilanne on muuta maata vaikeampi, ja ilmaantuvuusluku on siellä 99.

Pienintä ilmaantuvuus on yhä Kainuussa, jossa kahdessa viikossa on todettu vain noin kuusi tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Koronatestejä on THL:n mukaan tehty Suomessa kaikkiaan hieman alle 2,6 miljoonaa. Yhteensä koronatartuntoja on Suomessa raportoitu 38 600.

Korpilahdella kymmeniä oppilaita karanteeniin

Keski-Suomessa Korpilahden yhtenäiskoulussa 45 oppilasta on asetettu karanteeniin, sillä he ovat saattaneet altistua koronavirukselle viime torstaina, Jyväskylän kaupunki kertoo. Heidän opetuksensa jatkuu etäopetuksena.

Karanteeni kestää 10 vuorokautta, eli oppilaat voivat palata kouluun 18. tammikuuta. Kaikki karanteeniin määrätyt lapset ohjataan koronatestiin.

Yhtenäiskoulun toiminta jatkuu muuten normaalisti, ja muut terveet oppilaat voivat tulla maanantaina kouluun tavalliseen tapaan.