Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusia koronatartuntoja raportoitu 198 – Kajaanissa tartunta kuudella kuntoutuskodin työntekijällä

Suomessa on raportoitu 198 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL sunnuntaina. Kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu noin 3 600, mikä on reilut 550 vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Kumpanakin tuoreimpana viikkona on kirjattu noin 1 800 tartuntaa, eli tartuntamäärät ovat hidastaneet laskuaan joulukuun huippulukemista.

Koronavirustapauksia on havaittu 62 sataatuhatta ihmistä kohden viimeisten kahden viikon aikana. Edeltävien kahden viikon aikana tämä ilmaantuvuusluku oli noin 80.

Ilmaantuvuusluku on korkein Uudellamaalla, jossa se on 106. Myös Varsinais-Suomessa tilanne on muuta maata vaikeampi, ja ilmaantuvuusluku on siellä 99.

Pienintä ilmaantuvuus on yhä Kainuussa, jossa kahdessa viikossa on todettu vain noin kuusi tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Koronatestejä on THL:n mukaan tehty Suomessa kaikkiaan hieman alle 2,6 miljoonaa. Yhteensä koronatartuntoja on Suomessa raportoitu 38 600.

Noin 20 henkeä karanteenissa kuntoutuskodin tartuntojen vuoksi

Kajaanissa sijaitsevan kuntoutuskoti Samoojan kuudella työntekijällä on viikonlopun aikana todettu koronavirustartunta, kertoo Kainuun sote-kuntayhtymä.

Uudet koronatapaukset ovat peräisin Samoojassa vuodenvaihteessa todetusta tartuntaketjusta.

Varotoimena karanteeniin on tällä hetkellä asetettu noin 20 työntekijää tai heidän lähipiiriinsä kuuluvaa ihmistä.

Kuntoutuskoti Samooja on mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalveluyksikkö. Asukkaita on 15 ja työntekijöitä kymmenkunta. Asukkaat kuuluvat terveydentilansa perusteella koronataudin riskiryhmään.

Korpilahdella kymmeniä oppilaita karanteeniin

Keski-Suomessa Korpilahden yhtenäiskoulussa 45 oppilasta on asetettu karanteeniin, sillä he ovat saattaneet altistua koronavirukselle viime torstaina, Jyväskylän kaupunki kertoo. Heidän opetuksensa jatkuu etäopetuksena.

Karanteeni kestää 10 vuorokautta, eli oppilaat voivat palata kouluun 18. tammikuuta. Kaikki karanteeniin määrätyt lapset ohjataan koronatestiin.

Yhtenäiskoulun toiminta jatkuu muuten normaalisti, ja muut terveet oppilaat voivat tulla maanantaina kouluun tavalliseen tapaan.