Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyttäjä: Mies yritti murhapolttoa Kuopion Nilsiässä – pariskunta heräsi koirien haukuntaan ja pakeni yläkerran ikkunasta

Kuopion Nilsiän helmikuisesta tulipalosta vaaditaan nelikymppiselle savolaismiehelle tuomiota kahdesta murhan yrityksestä. Miehen rikossyytteiden käsittely alkoi Pohjois-Savon käräjäoikeudessa torstaina.

Syyttäjän mukaan mies murtautui yöllä sisään omakotitaloon, levitti bensiiniä talon eteiseen ja sytytti rakennuksen palamaan. Talossa nukkumassa olleet nainen ja mies havahtuivat koirien haukuntaan, huomasivat tulipalon ja pakenivat palavasta talosta hyppäämällä yläkerran ikkunasta.

Liekit tuhosivat rintamamiestalon korjauskelvottomaksi. Lisäksi naisen koira kuoli palossa.

Syyttäjän mukaan palon sytyttäneen miehen on täytynyt ymmärtää, että hänen toimintansa varsin todennäköisesti aiheuttaa talossa nukkumassa olleen pariskunnan kuoleman. Tekohetkellä miehellä oli keittiöveitsi vaatteisiinsa piilotettuna, haastehakemuksessa sanotaan.

Mies otettiin kiinni samana yönä

Poliisi tavoitti epäillyn samana yönä naapurikunnasta Siilinjärveltä, kun hätäkeskus oli saanut ilmoituksen pahoin loukkaantuneesta miehestä. Syyttäjän mukaan mies ajoi humalassa autolla lumihankeen Siilinjärven keskustassa.

Vuonna 1977 syntynyt epäilty vietiin vammojensa takia sairaalaan. Mies on ollut vangittuna maaliskuusta lähtien.

Haastehakemuksen mukaan epäilty on esitutkinnassa kertonut, että seurustelusuhteen päättyminen ja naisen uusi mies ovat vaikuttaneet hänen päätökseensä polttaa asunto.

Miestä syytetään kahden murhan yrityksen lisäksi myös muista rikoksista, muun muassa törkeästä pahoinpitelystä. Syyttäjän mukaan mies löi ennestään tuntematonta henkilöä useamman kerran sorkkaraudalla päähän jouluaattona Kuopiossa.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään kahdeksan vuoden ehdotonta vankeustuomiota.

STT ei ole saanut käräjäoikeudelta miehen vastausta syytteisiin. MTV:n uutisten mukaan mies kiistää valtaosan syytteistään.