Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hevonen ja kaksi ponia lähtivät tuntikausiksi karkuteille Loviisassa, löydettiin dronen avulla

Itä-Uudenmaan Loviisassa pelastuslaitos sai jouluaattona hieman ennen aamukahdeksaa avunpyynnön karanneiden hevosen ja kahden ponin etsintöihin.

– Suomenhevonen Jovi, russiponi Melissa ja shetlanninponi Eemeli olivat eilen säikähtäneet jotain ja lähteneet karkuteille Loviisan Liljendalista, kertoo päivystävä palomestari Timo Tuomainen tiedotteessa.

Yöllä satanut lumi oli peittänyt kavioiden jäljet, mikä vaikeutti karkulaisten löytämistä. Eläimet olivat ehtineet olla tuntikausia ulkona pakkasessa.

Etsintöihin hälytettiin mukaan Valkon ja Wessöön vapaapalokuntien drone-yksiköt. Puoli kymmenen aikaan aamupäivällä pelastuslaitokselta kerrottiin STT:lle, että karanneet eläimet oli löydetty vapaapalokunnan dronen lämpökameran avulla.

– Hevoset katosivat etsintöjen loppuvaiheessa hetkeksi näköpiiristä, mutta löytyivät sivullisten kiinniottamina vanhan Kuutostien varresta, Tuomainen kertoo.

Tuomaisen mukaan eläimet olivat silmämääräisesti hyvävointisia ja pääsivät omistajiensa hoiviin joulunviettoon.