Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EU estää korealaisten telakkayhtiöiden yhdistymisen

Euroopan unioni on päättänyt estää kahden eteläkorealaisen telakkajätin yhdistymisen. Kaupassa Hyundai Heavy Industries aikoi ostaa kilpailijansa Daewoo Shipbuilding & Marine Engineeringin . EU perustelee kaupan estämistä sillä, että yhdistyneinä yhtiöt pääsisivät määräävään markkina-asemaan nesteytettyä maakaasua (LNG) kuljettavien laivojen rakentamisessa. Tämä johtaisi kilpailun vähentymiseen maailmanlaajuisilla LNG-tankkereiden markkinoilla.

Hyundain ja Daewoon telakkayksiköt vastaisivat yhdessä lähes kahta kolmasosaa maailman LNG-tankkereiden rakentamisesta.

EU:n kilpailukomissaarin Margrethe Vestagerin mukaan yhdistymisellä olisi selviä kielteisiä vaikutuksia, sillä se jättäisi eurooppalaisille varustamoille vain vähän vaihtoehtoja.

EU:n mielestä fuusio uhkaisi myös Euroopan energiaturvallisuutta. Unionissa pyritään vähentämään riippuvaisuutta venäläisestä maakaasusta, ja LNG on yksi vaihtoehdoista tavoitteen saavuttamiseksi.

Tutkimukset korealaisyhtiöiden fuusiosta alkoivat joulukuussa 2019.

Aiemmin EU on estänyt muun muassa teräsyhtiöiden Tata Steelin ja Thyssenkruppin sekä Siemensin ja Alstomin junayksiköiden yhdistymiset