Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Dramaattinen pörssiviikko päättyi plussalle

Syvässä laskussa alkanut pörssiviikko päättyi reippaaseen nousuun sekä Helsingissä että muulla Euroopassa. Helsingin yleisindeksi kipusi reilut kaksi prosenttia plussalle ja indeksi päätyi pistelukuun 10 780. Alimmillaan käytiin maanantaina, jolloin lukema vajosi alle 10 000 pisteen.

Kovia kokenut Fortum päätyi 3,4 prosentin nousuun ja korjasi siten viime aikojen kurssisyöksyä hieman. Nokian Renkaat paikkasi rajua laskuaan 3,6 prosentin nousulla. Puolessa vuodessa Fortum on kuitenkin laskenut liki 40 prosenttia, ja rengasyhtiön kurssi on laskenut alle puoleen.

Paremmista näkymistä kertonut ravintolayhtiö Noho Partners nousi yli kahdeksan prosenttia.

Kurssit päätyivät nousuun myös Frankfurtissa ja Pariisissa. Moskovan noteerauksia ei taaskaan saatu, sillä pörssi on pysynyt säpissä tämänkin viikon.

Aasiassa enimmäkseen laskua

Valtaosa Aasian pörsseistä sulkeutui tänään laskussa. Esimerkiksi Tokion pörssin yleisindeksi tuli alaspäin 2,1 prosenttia ja Hongkongin yleisindeksi 1,6 prosenttia. Shanghaissa päädyttiin 0,4 prosentin nousuun.

Hermostuneisuutta aiheutti esimerkiksi Moskovan ja Kiovan välisten korkean tason neuvotteluiden epäonnistuminen eilen. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ja Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba tapasivat eilen Turkissa, mutta neuvotteluissa ei päästy yhteisymmärrykseen yleisen tulitauon aloittamisesta Ukrainassa.

Epävarmuutta markkinoille loivat myös odotukset siitä, että Yhdysvaltain keskuspankki Fed nostaa ensi viikolla ohjauskorkojaan inflaation taltuttamiseksi.

---

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.