Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Putin toivotti vapaaehtoiset taistelijat tervetulleiksi Ukrainaan – sanoi sotaa aiemmin "ammattisotilaiden erikoisoperaatioksi"

Venäjän presidentti Vladimir Putin on hyväksynyt vapaaehtoisten taistelijoiden käytön Venäjän rinnalla Ukrainassa, kertoo BBC.

Putin totesi Venäjän turvallisuusneuvoston kokouksessa, että kaikkien halukkaiden hyväksyminen taistelijoiksi tulisi sallia.

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu sanoi Reutersin mukaan, että Lähi-Idässä on noin 16 000 vierastaistelijaa, jotka olisivat valmiita taistelemaan Ukrainassa.

Putin myös hyväksyi ukrainalaisilta joukoilta otettujen länsivalmisteisten panssarintorjunta-aseiden luovuttamisen Luhanskin ja Donetskin kapinallisjoukoille.

Aiemmin tällä viikolla Putin kielsi varusmiesten lähettämisen Ukrainaan sen jälkeen, kun Venäjällä paljastui asepalvelusta suorittavien joutuneen sotatoimiin Ukrainassa. Putin totesi, että Ukrainassa on käynnissä "operaatio, jonka toteuttamisesta ovat vastuussa vain ammattisotilaat".

Venäjä on menettänyt Ukrainassa varovaistenkin arvioiden mukaan jo tuhansia sotilaita, ja sosiaalinen media on täyttynyt kuvista ja videoista, joissa näkyy tuhottuja tai hylättyjä venäläisiä sotilasajoneuvoja.