Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Poliisi epäilee naista kolmesta murhan yrityksestä Etelä-Pohjanmaalla – yritti sytyttää omakotitaloa palamaan keskellä yötä

Poliisi epäilee noin 40-vuotiasta naista omakotitalon sytyttämisestä tuleen niin, että sisällä oli kolme ihmistä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kati-Susanna Lukkarinen vaati naista torstaina vangittavaksi kolmesta murhan yrityksestä. Epäilty teko tehtiin Soinissa Etelä-Pohjanmaalla varhain viime sunnuntaina.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan epäilty asui omakotitalon naapurissa.

Taloa oli poliisin mukaan yritetty sytyttää tuleen kahdesta eri kohtaa. Tutkinnanjohtaja Lukkarinen kertoo STT:lle, että asukkaista yksi oli herännyt yöllä ääniin ja saanut sammutettua palon alut.

– Voi sanoa, että onneksi oli vain murhan yrityksestä kyse, Lukkarinen kertoo.

Lukkarinen arvioi, että naisen on täytynyt olettaa, että yöaikaan asutussa asunnossa on ihmisiä nukkumassa. Nainen myös tunsi omakotitalon asukkaat entuudestaan pitkältä ajalta, ja osapuolilla oli keskenään huonot välit.

Nainen oli poliisin mukaan määrätty aiemmin myös lähestymiskieltoon asukkaita kohtaan.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus määräsi naiselle vuoden mittaisen lähestymiskiellon viime syyskuussa. Oikeuden ratkaisun perusteella nainen oli käyttäytynyt väkivaltaisesti ja uhkaavasti asukkaita kohtaan.

Käräjäoikeus päästi vapaaksi

Poliisi arvioi, että osapuolten huonot välit olivat tekojen taustalla. Tutkinnanjohtaja Lukkarinen lisää, että tulipaloa edeltävänä päivänä talon ikkunoita oli rikottu.

Lisäksi naista epäillään siitä, että hän oli aiemmin yrittänyt ajaa talon asukkaiden päälle.

– Nimikkeinä on myös törkeä pahoinpitelyn yritys ja törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, Lukkarinen sanoo.

Poliisi vaati naista vangittavaksi Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa kolmesta murhan yrityksestä. Käräjäoikeus kuitenkin arvioi, etteivät vangitsemisen edellytykset täyttyneet ja nainen päästettiin vapaaksi.

Lukkarinen kertoo, että vangitsemisratkaisusta huolimatta poliisi epäilee naista teoista ja tutkinta jatkuu.