Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Vakavia vammoja saanut mies jätettiin yöllä sairaalan luo – poliisi epäilee murhan yritystä katujengeihin liittyvässä rikosvyyhdissä

Poliisi epäilee parikymppisen miehen joutuneen murhan yrityksen uhriksi Vantaalla viime vuoden elokuussa. Poliisin mukaan tutkinta liittyy pääkaupunkiseudun katujengien väliseen väkivaltarikosvyyhtiin, jota osin jo käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa.

Uhri, vakavasti loukkaantunut 23-vuotias mies, jätettiin yöaikaan auton kyydistä Vantaan Peijaksen sairaalan eteen. Tapausta tutkittiin alkuun tapon yrityksenä, mutta nyt nimike on koventunut murhan yritykseksi. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi viime viikolla 24-vuotiaan miehen todennäköisin syin teosta epäiltynä.

– Poliisin tietojen mukaan epäillyllä ja uhrilla on kytkökset pääkaupunkiseudulle sijoittuviin katujengeihin, keskusrikospoliisin (KRP) tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Masi Puolakka sanoi tiedotteessa.

Jengioikeudenkäynti kesken

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi kuun alussa oikeudenkäynti helsinkiläisen ja espoolaisen katujengin välisestä väkivalta- ja kostokierteestä. Syyttäjän mukaan kostaminen on jutussa keskeistä ja siihen perustuu myös jengien välinen väkivaltakierre.

Vakavimpia syytteistä on törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu ravintola Kaivohuoneelle Helsingissä. Siitä syytetään kahdeksaa helsinkiläisjengin jäsentä.

Syyttäjän mukaan Kaivohuoneelle suunnitellulla iskulla oli tarkoitus kostaa espoolaisjengin aiempia tekoja, muun muassa helsinkiläisjengin jäsenen puukotusta. Jengin tarkoituksena oli syyttäjän mukaan tunkeutua Kaivohuoneella järjestetyksi aiottuun tapahtumaan mukanaan teräaseita ja ainakin yksi ampuma-ase. Tapahtuma peruttiin poliisin saatua vihiä suunnitelmasta.

Oikeudenkäynti on vielä kesken ja sen on määrä päättyä huhtikuun alussa.