Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fortum myy puolikkaansa norjalaisesta kaukolämpöyhtiöstä miljardilla eurolla

Fortum on sopinut myyvänsä 50 prosentin osuutensa norjalaisesta kaukolämpöyhtiö Fortum Oslo Varmesta sijoittajaryhmälle, johon kuuluvat Hafslund Eco , Infranode ja HitecVision.

Fortumin osuuden hinta on noin 10 miljardia Norjan kruunua eli noin miljardi euroa. Kauppa saataneen päätökseen kesäkuun loppuun mennessä.

Fortum Oslo Varme on Norjan suurin kaukolämmön tuottaja ja vastasi 36 prosentista kaikesta Norjassa tuotetusta kaukolämmöstä viime vuonna. Yhtiön toisen puoliskon omistaa Oslon kaupunki.

Fortum on viime vuosina myynyt useita kaukolämpö- ja kaukokylmäliiketoimintojaan. Vuonna 2020 Fortum myi kaukolämpöliiketoimintansa Joensuussa ja Järvenpäässä ja viime vuonna kaukolämpöliiketoimintansa Baltiassa sekä puolikkaan omistusosuutensa Stockholm Exergissä , Ruotsissa.

Fortum Oslo Varmen tapauksessa ostajaryhmä lähestyi Fortumia. Perusteellisen sisäisen arvioinnin jälkeen Fortum päätti myydä omistusosuutensa.

– Päädyimme siihen, että Fortum Oslo Varmen kannalta paras ratkaisu on jatkaa hyvin hoidettua liiketoimintaansa uusilla omistajilla, jotka tunnetaan kestävästä vesivoimasta ja pitkän aikavälin infrastruktuuri-investoinneista Pohjois-Euroopassa, sanoi Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramo tiedotteessa.