Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Konginkankaan kuolonkolarin esitutkinta valmistui: Autoilija menetti autonsa hallinnan ohitustilanteessa

Äänekosken Konginkankaalla tammikuussa tapahtunut vakava liikenneonnettomuus johtui siitä, että autoilija menetti autonsa hallinnan ohitustilanteessa, kertoo Sisä-Suomen poliisi valmistuneen esitutkinnan perusteella.

Kaksi ihmistä kuoli ja neljä loukkaantui tammikuussa kolarissa, kun autoilija lähti ohituskaistalla ohittamaan toista autoa. Ohituksessa autoilija menetti autonsa hallinnan ja poliisin mukaan ajautui kylki edellä vastaantulevaan autoon. Sää oli oli tapahtumien aikaan tammikuun 9:ntenä kello 13 poutainen, mutta kaistojen välit ja tienpinta olivat jäisiä.

Poliisi on tutkinut onnettomuutta kuolemantuottamuksena, useina vammantuottamuksina ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Esitutkinta ei poliisin mukaan etene syyteharkintaan, koska epäilty on kuollut. Kuolemansyynselvittämiset ovat yhä kesken.

Konginkankaan tammikuinen kuolonkolari tapahtui samalla tieosuudella kuin vuoden 2004 bussiturma, jossa kuoli 23 ihmistä.