Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi pitää mahdollisena, että Järvenpäässä ostoskeskuksen tuhonnut palo oli tahallaan sytytetty

Poliisi pitää mahdollisena, että Järvenpään Jampan lähiön ostoskeskuksen tulipalo oli tahallaan sytytetty. Asiasta kertoo STT:lle Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen rikoskomisario Krista Vallila.

Palo sai alkunsa perjantai-iltana rakennuksessa kiinni olleesta roskakatoksesta.

Poliisi jatkaa palon teknistä tutkintaa paikan päällä.

– Ensi viikon alussa ollaan varmaan viisaampia sekä syttymissyystä että siitä, jos joku on edesauttanut syttymistä, Vallila sanoo.

Kiinteistö tuhoutui täysin

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävän päällikön Yrjö Jalavan mukaan ostoskeskus tuhoutui palossa käytännössä kokonaan.

– Menetimme ostoskeskuksen. Niissä tiloissa, jotka säilyivät tulelta, on vesivahinkoja varmaan sen verran, ettei kiinteistöstä ole enää siinä mielessä mitään jäljellä, Jalava sanoi STT:lle varhain lauantaina.

Sammutus- ja raivaustyöt sekä jälkivartiointi jatkuivat lauantaiaamuun.

Ostoskeskuksessa oli ainakin K-Market , R-Kioski , pizzeria ja seurakuntakoti.

Ostoskeskuksen välittömässä läheisyydessä oleva päiväkoti selvisi vähäisillä savuvahingoilla. Pelastuslaitos kertoi aiemmin virheellisesti, että myös päiväkoti olisi ollut tulessa.

Sekä ostoskeskus että päiväkoti evakuoitiin illalla tulipalon vuoksi.

Järvenpäässä annettiin illalla kello 22:n aikaan vaaratiedote Jampan alueelle tulipalossa muodostuvan savun takia. Vaaratiedotteen mukaan ilmassa oli terveydelle vaarallista savua.

Vaaran ilmoitettiin olevan ohi hieman ennen kello kahta lauantain vastaisena yönä.