Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Murhasyytteet kaatuivat Helsingin Laajasalon henkirikosjutussa, toinen syytetty tuomittiin taposta

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi maanantaina kahden miehen murhasyytteet Laajasalon lokakuisesta henkirikoksesta. Toinen heistä tuomittiin kuitenkin taposta yli kymmenen vuoden vankeuteen.

Uhri, vuonna 1986 syntynyt mies löytyi kuolleena asunnostaan Rudolfintieltä sunnuntaiaamuna 3. lokakuuta. Syyttäjän mukaan kaksi uhrin tuntenutta miestä oli aamulla tullut asunnolle ja iskenyt uhria veitsillä yli 30 kertaa. Käräjäoikeus katsoi, että rikospaikkatutkinnan ja naapureiden havaintojen perusteella asiassa jäi kuitenkin näyttämättä, että tekijöitä asunnolla olisi ollut enemmän kuin yksi.

Keskeiseksi näytöksi nousivat uhrin keittiöstä löytyneet veriset kengänjäljet, jotka tutkimusten perusteella olivat koon 43,5 kengistä. Tuomitun miehen kengänkoko on 43, toisen syytetyn 46. Tuomitun kotoa löytyi myös tyhjä kenkälaatikko, joka kuului vastaavanmallisille kengille.

Keittiöstä löytyi myös tuomitulle miehelle kuulunut kuorimaveitsi. Vaikka se ei ollut surma-ase, tuomitulla, joka ei ollut koskaan käynyt uhrin asunnolla, ei ollut minkäänlaista selitystä kuorimaveitsen päätymiselle sinne.

Tuomittu sanoi, ettei muista mitään

Molemmat miehet kiistivät syyllistyneensä rikokseen. Tuomittu sanoi, ettei päihteidenkäytön takia muista päivästä mitään.

Toinen syytetty kertoi lähteneensä tuomitun luota aamukuudelta ja päätyneensä lähistölle ulos jatkamaan juomista kahden vieraan miehen kanssa. Seuraavan kerran hän sanoi nähneensä tuomitun, kun tämä tuli ehkä paria tuntia myöhemmin paikalle sekavan oloisena ja laukku mukanaan. Myös valvontakameroihin samana päivänä tallentunutta laukkua ei myöhemmin enää löydetty. Mies kertoi myös, että tuomittu oli tunnustanut teon hänelle samana aamuna.

Oikeus katsoi, että toisen miehen kertoma vaihtoehtoinen tapahtumakulku oli mahdollinen ja todennäköinenkin. Sen sijaan Jimmy Michael Laguksen, 34, syyllisyydestä ei oikeuden mukaan jäänyt varteenotettavaa epäilyä, joten hänet tuomittiin 10,5 vuoden vankeuteen. Teon mahdollinen motiivi jäi hämärän peittoon.