Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Mies uhkasi baari-illan jälkeen Nivalassa ampua puolisonsa hevosen, ampuikin haulikolla puolisonsa veljen – tuomittiin taposta yli 9 vuoden vankeuteen

Oulun käräjäoikeudessa tuomittiin perjantaina 25-vuotias mies yhdeksän vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen taposta. Lisäksi mies tuomittiin menettämään sotilasarvonsa ja maksamaan uhrin läheisille kymmenientuhansien eurojen edestä erilaisia korvauksia.

Oikeus katsoo miehen ampuneen Nivalassa haulikolla 29-vuotiaan miehen kuoliaaksi baari-illan päätteeksi viime marraskuussa.

Oikeuden mukaan päihtyneiden miesten välille oli syntynyt illanvietossa riitaa ja käsirysy, minkä jälkeen 25-vuotias oli lähtenyt kotiinsa ja uhannut siellä ollessaan ampua puolisonsa hevosen. Myöhemmin surmansa saanut uhri oli puolison veli.

Baariin jäänyt seurue lähti miehen perässä kotitalolle. Puoliso oli havainnut miehen talon pihassa olleen traktorin kopissa, josta mies oli lähtenyt kävelemään seuruetta kohti haulikko kädessään. Matkalla mies ampui yhden varoituslaukauksen ilmaan vaatien seuruetta poistumaan.

Toinen laukaus osui 29-vuotiaaseen mieheen surmaten tämän. Käräjäoikeus katsoo teon olleen tahallinen, mutta ei ennakkoon suunniteltu tai vakaasti harkittu. Käräjäoikeuden mukaan Iisakki Santeri Nyrhinen syyllistyi tappoon.

– Nyrhinen on piiloutunut traktorin koppiin ja poistunut sieltä kun hänet on havaittu. Tästä tapahtumat ovat edenneet Nyrhisen ampumaan toiseen laukaukseen, eikä Nyrhisen ole näytetty suunnitelleen (uhrin) tappamista, perustelee käräjäoikeus tuomiotaan.

Puolustuksessaan mies kiisti tapon, ja katsoi aiheuttaneensa uhrin kuoleman vahingonlaukauksella.