Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Poliisi epäilee 14-vuotiaan pojan puukottaneen hengenvaarallisesti toisen pojan isää Helsingissä – epäillään tapon yrityksestä, kahta isää epäillään pahoinpitelystä

Helsingin poliisi epäilee 14-vuotiaan pojan puukottaneen toisen alaikäisen pojan isää Helsingin Vuosaaressa maaliskuun puolivälissä. Asiaa tutkitaan epäiltynä tapon yrityksenä, kertoi poliisi tiedotteessa maanantaina.

Mies sai puukotuksesta hengenvaaralliset vammat. Poliisin mukaan sivulliset puuttuivat tilanteeseen ja antoivat ensiapua puukotuksen uhrille.

– Todennäköisesti uhri pelastui, koska silminnäkijät puuttuivat ripeästi tilanteeseen ja antoivat nopeasti ensiapua. Poliisi ei suosittele, että siviilit menevät väliin vakaviin väkivaltatilanteisiin. Kiitämme kuitenkin erityisesti tätä yhtä todistajaa poikkeuksellisen rohkeasta ja osaavasta toiminnasta vakavassa tilanteessa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss tiedotteessa.

Tapon yrityksestä epäilty 14-vuotias yritti juosta pakoon puukotuksen jälkeen, mutta poliisin mukaan kauppakeskuksen järjestyksenvalvoja sai pojan kiinni.

Samassa esitutkinnassa tutkitaan myös pahoinpitelyitä. Poliisin mukaan osallisina ovat 14-vuotias ja hänen isänsä sekä 15-vuotias poika ja hänen isänsä.

Molempia isiä epäillään pahoinpitelystä

Poliisin mukaan 14-vuotiaan epäillään kiusanneen toista poikaa ja muita nuoria monin eri tavoin ennen epäiltyä tapon yritystä.

– 14-vuotias poika on pyytänyt omaisuutta eri tilanteissa tai uhannut jollain pahalla. Näistä tilanteista ei kuitenkaan ole poliisilla tiedossa rikosilmoituksia. 15-vuotias kertoi poliisille, että hän oli yrittänyt vältellä kyseistä poikaa esimerkiksi liikkumalla eri bussilla, Forss sanoo.

Poliisin mukaan 15-vuotias oli kertonut kiusaamisesta isälleen, joka oli mennyt Vuosaaressa kauppakeskus Columbukseen tapaamaan toista poikaa. Miehen epäillään ottaneen kauppakeskuksessa 14-vuotiasta poikaa kaulasta kiinni. 14-vuotias kertoi tästä omalle isälleen, joka lähti myös kauppakeskukselle.

Kauppakeskuksen ulkopuolella tilanne eteni isien väliseksi käsirysyksi, jolloin 14-vuotias poliisin mukaan puukotti 15-vuotiaan isää useasti alavartaloon.

Poliisin mukaan 14-vuotias on myöntänyt puukotuksen kuulusteluissa. Hänen osaltaan asia ei etene syyteharkintaan, koska hän ei alle 15-vuotiaana ole rikosoikeudellisessa vastuussa.

Molempia isiä poliisi epäilee toistensa pahoinpitelystä, ja 15-vuotiaan isää epäillään sen lisäksi 14-vuotiaan pojan lievästä pahoinpitelystä.