Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies ampui poliiseja kohti Seinäjoen rautatieasemalla – tuomio lieveni hovissa 8,5 vuoden vankeudeksi

Vaasan hovioikeus lievensi Seinäjoen rautatieasemalla poliiseja kohti viime kesänä ampuneen miehen tuomiota. Hovioikeus lievensi 45-vuotiaan miehen tuomion torstaina kahdeksan ja puolen vuoden vankeusrangaistukseksi.

Mies tuomittiin aiemmin Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen muun muassa kahdesta murhan yrityksestä.

Hovioikeus katsoi samoin kuin käräjäoikeus, että mies aiheutti kahdelle poliisille sekä sivullisille vakavan hengen ja terveyden vaaran, kun hän ampui poliiseja kohti rautatieasemalla.

Käräjäoikeudesta poiketen hovioikeus kuitenkin katsoi, että perusteita tuomion koventamiselle ei ollut, sillä Matti Antero Kangas ei ollut aiemmin syyllistynyt väkivaltarikoksiin. Käräjäoikeus oli ottanut rangaistusta koventavana perusteena huomioon miehen aiemman rikollisuuden, joka oli pääsääntöisesti huumausaine-, omaisuus- ja tieliikennerikoksia.