Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Naapurinsa Iissä surmanneelle yli 9 vuotta vankeutta

Oulun käräjäoikeus tuomitsi tiistaina taposta nuoren miehen, joka surmasi naapurinsa tammikuun lopulla Iissä Pohjois-Pohjanmaalla. Oikeus langetti Anssi Matias Moilaselle, 19, yhdeksän vuoden ja kahden kuukauden vankeustuomion.

Tuomiosta ilmenee, että Moilanen tuli naapurinsa asunnolle, kävi tämän kimppuun ja löi tätä puukolla useita kertoja muun muassa kaulaan, kasvoihin ja ylävartaloon. Aiemmin illalla hän oli käynyt kahdesti tähän käsiksi pihalla.

Oikeudessa kuultiin todistajina kahta miestä, jotka kertoivat olleensa tuomitun kanssa iltaa viettämässä tämän asunnolla. Alkoholia oli nautittu melko runsaasti.

Moilanen kertoi oikeudessa, että naapuri oli pihalla uhkaillut hänen kaveriaan. Todistajien mukaan hän kävi naapurinsa kimppuun pihalla.

Miehet kertoivat erottaneensa pihalla Moilasen naapuristaan ja vieneensä tämän kävelylle rauhoittumaan. Kävelyltä palattaessa miehet havaitsivat, että Moilasen ulko-oven ikkuna oli potkaistu sisään.

Moilanen kertoi oikeudessa, että hän oli epäillyt naapuriaan ikkunan rikkomisesta ja käynyt uudelleen tähän käsiksi pihalla. Tämän jälkeen hän oli hakenut asunnoltaan puukon ja mennyt soittamaan naapurin ovikelloa.

Tuomitun ja todistajien lausunnoista ei käynyt ilmi, oliko miesten välillä ollut aiempia riitoja.

Käräjäoikeuden mukaan veriteko ei täyttänyt murhan tunnusmerkkejä, koska se ei ollut vakaasti harkittu eikä siihen liittynyt esimerkiksi pitkään jatkunutta voimakasta väkivaltaa.