Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin keskustassa vappuaattona kaahannut mies ei ollut päihtynyt – epäiltyä on kuultu, mutta poliisi ei kerro kuulustelujen sisällöstä

Helsingin keskustassa Pohjoisesplanadilla vappuaattona kaahannut mies ei ollut tapahtuma-aikana päihtynyt, poliisi kertoi keskiviikkona. Miestä ei enää epäillä törkeästä rattijuopumuksesta.

Tapahtumat alkoivat, kun mies ei noudattanut poliisin pysähtymismerkkiä vaan jatkoi kovaa vauhtia törmäten yhteen jalankulkijaan ja useisiin pysäköityihin autoihin. Yhteensä kolme ihmistä loukkaantui, mies itse mukaan luettuna.

Tutkinnanjohtaja Lasse Lagerbohm ei kerro, onko mies pystynyt valottamaan poliisille mahdollista syytä tapahtuneeseen.

– Tutkinnan takia en voi vielä valitettavasti mennä kuulustelujen sisältöön. Olemme häntä kuulleet, ja hänen kanssaan ollaan yhteydessä, Lagerbohm sanoi STT:lle.

Miestä epäillään edelleen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, vammantuottamuksesta, virkamiehen vastustamisesta ja niskoittelusta. Tähän mennessä poliisi on tutkinnassa muun muassa kuullut yli 20:tä ihmistä sekä selvittänyt miehen ajamaa reittiä. Lisäksi tekniset tutkimukset miehen autosta ovat edelleen käynnissä ja kestävät poliisin mukaan vielä viikkoja.

"Useat olleet konkreettisessa vaarassa"

Poliisi pyytää niitä ihmisiä, jotka joutuivat tilanteessa väistämään epäillyn ajamaa autoa, ottamaan yhteyttä osoitteeseen vihjeet.helsinki@poliisi.fi. Samaan osoitteeseen toivotaan yhteydenottoja myös ihmisiltä, joilla on tapahtuneesta videoita tai valvontakameratallenteita.

– Kun olemme käyneet läpi videomateriaalia tapahtuneesta, siinä näkyy useita ihmisiä, jotka ovat olleet niin sanotussa konkreettisessa vaarassa. Meidän näkökulmastamme he ovat tässä asianomistajia, ja toivomme, että mahdollisimman moni ilmoittautuu meille, jotta pystymme huomioimaan heidät tutkinnassa, Lagerbohm sanoi.

Poliisi on erityisen kiinnostunut puhuttamaan Aleksanterinkadun ja Katariinankadun risteyksessä Katariinankadun puoleisella suojatiellä seisonutta miestä, joka liikkui pienen lapsen kanssa.

Lagerbohmin mukaan mies ja lapsi olivat suojatiellä, kun mies huomasi mustan auton tulevan Katariinankatua Pohjoisesplanadilta päin, nosti lapsen kainaloista jalkakäytävälle ja poistui suojatieltä.

– Epäillyn kuljettama ajoneuvo ohitti miehen ja lapsen noin metrin päästä, Lagerbohm sanoo.