Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Britanniassa annettu jo yli sadat sakot korona-ajan kokoontumisista muun muassa pääministerin virka-asunnolla

Britanniassa on annettu yhteensä jo yli sadat sakot kokoontumisista, joita järjestettiin koronarajoitusten aikaan pääministerin virka-asunnolla ja muissa hallinnon rakennuksissa. Asiasta kertoi torstaina rikkomuksia tutkiva Lontoon poliisi.

Viimeksi poliisi päivitti tilannetta kuukausi sitten, jolloin sakkoja oli kertynyt yli 50. Sakotettuihin kuuluivat tuolloin pääministeri Boris Johnson, hänen vaimonsa Carrie Johnson sekä valtiovarainministeri Rishi Sunak.

Hallituksen mukaan heitä sakotettiin kokoontumisesta, joka järjestettiin pääministerin virka-asunnolla Downing Streetillä Johnsonin syntymäpäivän kunniaksi kesäkuussa 2020.

BBC:n mukaan tämänkertaisten sakkojen uskotaan koskevan ainakin joulukuussa 2020 järjestettyjä juhlia, joihin Johnson ei osallistunut. Pääministeri tai hänen vaimonsa eivät ole tällä kertaa sakkoja saaneiden joukossa, BBC kertoo.

Poliisin tutkittavana kaksitoista kokoontumista

Poliisin mukaan tutkinta muista väitetyistä rikkomuksista jatkuu. Poliisi on tutkinut kahtatoista eri kokoontumista, joista Johnson osallistui BBC:n mukaan ainakin kolmeen.

Lisäksi parlamentaarinen komitea tutkii sitä, johtiko Johnson kansanedustajia harhaan, kun hän kielsi rikkoneensa sääntöjä.

Johnson on pyytänyt toistuvasti anteeksi koronarajoitusten rikkomista, mutta ei ole suostunut opposition vaatimuksiin erota pääministerin tehtävästä.

Myös oppositiossa olevan työväenpuolueen johtajan Keir Starmerin syytetään nyt rikkoneen koronarajoituksia. Kyse on viime vuoden huhtikuussa tapahtuneesta kokoontumisesta. Julkisuuteen tulleella videolla näkyy Starmer juomassa olutta ja syömässä noutoruokaa puoluetovereidensa kanssa toimistotiloissa.

Starmer on kieltänyt rikkoneensa sääntöjä, mutta on luvannut erota, jos poliisi sakottaa häntä tapahtuneesta.

--

Lähteenä myös AFP.