Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Miehen syytetään murhanneen toisen miehen ja videoineen tekoaan Akaassa – syyttäjä vaatii elinkautista

Syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta murhasta viime jouluna Pirkanmaalla Akaassa. Syytteiden käsittely alkoi keskiviikkona Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan 36-vuotias mies löi toista miestä useita kertoja sahateräisellä veitsellä kaulan ja rintakehän alueelle. Uhri kuoli saamiinsa vammoihin.

Syyttäjä katsoo, että veriteko oli vakaasti harkittu. Syytteen mukaan mies oli ennen tekoaan lähettänyt kolmannelle miehelle viestejä liittyen niin sanottuun snuff-elokuvagenreen, jossa elokuvassa esitetty ihmisen tappaminen on tehty todellisuudessa.

– Viesteissä on ilmaistu, että elokuva tulisi suorana sieltä missä (syytetty) on ja henkirikos kohdistuisi (syytetyn) seurassa olevaan henkilöön, kirjoittaa syyttäjä haastehakemuksessaan.

Syyttäjän mukaan muutamia tunteja viestien lähettämisen jälkeen mies iski veitsellä sängyssä maannutta uhria. Mies kuvasi syyttäjän mukaan tekemästään väkivallasta kolme videota, joista yhden lähetti eteenpäin.

Syyttäjä vaatii miehelle murhasta elinkautista vankeusrangaistusta. Miestä syytetään myös hautarauhan rikkomisesta, koska hän oli syyttäjän mukaan kosketellut uhrin kasvoja tämän kuoleman jälkeen ja kuvannut tilanteen.

Mies kiistää murhan, mutta myöntää lyöneensä uhria veitsellä ja aiheuttaneensa tämän kuoleman.

Viestit ja videot saaneelle toiselle miehelle syyttäjä vaatii ehdollista vankeusrangaistusta törkeän rikoksen ilmoittamatta jättämisestä. Syyttäjän mukaan mies oli tiennyt veriteon olevan käynnissä silloin, kun rikos olisi vielä ollut estettävissä, mutta ei kertonut tietoaan viranomaisille. Mies kiistää syyllistyneensä rikokseen.