Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valamiehistö teki päätöksensä Depp-Heard-oikeusdraamassa – molemmat määrättiin maksamaan korvauksia toisilleen

Yhdysvalloissa valamiehistö on tehnyt päätöksensä oikeusdraamassa, jossa olivat vastakkain toisensa oikeuteen haastaneet näyttelijät ja ex-aviopari Johnny Depp ja Amber Heard.

Virginialainen valamiehistö on päättänyt, että Amber Heardin on maksettava Deppille 15 miljoonan dollarin korvaukset kunnianloukkauksesta. Depp puolestaan määrättiin maksamaan Heardille 2 miljoonaa dollaria tämän kunnian loukkaamisesta.

Ex-pari syytti toisiaan kunnianloukkauksesta, herjauksesta ja parisuhdeväkivallasta.

Heard totesi keskiviikkoiltana lausunnossaan olevansa "sanoinkuvaamattoman pettynyt" päätökseen.

– Pettymys, jota tunnen tänään, on sanoinkuvaamaton. Sydämeni on särkynyt siitä, ettei vuori todisteita riittänyt (voittamaan) ex-mieheni suhteetonta valtaa ja vaikutusvaltaa. Olen myös pettynyt siihen, mitä tämä merkitsee muille naisille, hän sanoi.

Depp, 58, oli vaatinut entiseltä vaimoltaan 50 miljoonan dollarin korvauksia. Heardin, 36, korvausvaade vastakanteessa oli 100 miljoonaa dollaria.

Kummankin esittämät korvausvaatimukset perustuivat oleellisesti sille, että he katsoivat näyttelijänuransa kärsineen vakavasti kiistansa tuoman kielteisen julkisuuden myötä.

Depp ja Heard viettivät kumpikin useita päiviä todistajanaitiossa televisioidun oikeudenkäynnin aikana. Oikeudenkäynti houkutteli päivittäin katsojiksi satoja Pirates of the Caribbean -elokuvasarjan faneja. Tapaus herätti keskustelua myös siitä, saako pitkän elokuvauran tehnyt Depp oikeuden edessä etua maineestaan.

Heardin asianajajan arvion mukaan Heard on menettänyt 45–50 miljoonaa dollaria sivu suun menneiden elokuva- ja tv-roolien takia. Deppin oikeuteen tuomat asiantuntijat taas totesivat, että Depp menetti 22,5 miljoonaa dollaria yksistään Pirates of The Caribbean -sarjan kuudennen elokuvan roolin menetyksen myötä.