Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi datakeskus Suomeen – CGI:n ja Equinixin konesalin on määrä palvella julkista sektoria

It-palveluyhtiö CGI ja datakeskuksiin erikoistunut Equinix kertovat avaavansa Suomeen uuden datakeskuksen, jonka on määrä palvella julkista sektoria. Yhtiöiden mukaan konesalipalveluja käyttävät lukuisat ministeriöt, virastot, kaupungit ja muut julkishallinnon toimijat.

Taustalla on CGI:n valinta Suomen julkisen sektorin mittavimman it-käyttöpalvelukokonaisuuden toimittajaksi julkishallinnon yhteishankintayksikön Hanselin kilpailutuksessa.

– Kyse on erittäin mittavasta ja yhteiskunnan toiminnalle kriittisestä kokonaisuudesta, arvioi CGI:n kapasiteetti- ja konesalipalveluista Suomessa vastaava johtaja Matias With tiedotteessa.

Within mukaan Equinix on yksi maailman johtavista datakeskusosaajista. Hän kertoo, että CGI edellyttää kumppaneiltaan kokemusta vaativien korkean turvallisuustason konesalien rakentamisesta.

– Koemme kiinnostavaksi investoida Suomeen rakennettaviin datakeskuksiin. Haluamme olla siellä, missä mennään kehityksen kärkijoukoissa, sanoo Equinix Suomen toimitusjohtaja Sami Holopainen.

Datakeskus on määrä rakentaa jonnekin päin Etelä-Suomea.

CGI kertoo olevansa maailman ja Suomen suurimpia riippumattomia it- ja liiketoimintakonsultoinnin palveluyhtiöitä. Suomessa CGI työllistää yli 3 700 henkilöä 18 paikkakunnalla. Maailmanlaajuisesti yhtiöllä on 80 000 konsulttia ja muuta asiantuntijaa.

Espoosta ja Kirkkonummesta päätetty jo aiemmin

Ohjelmistojätti Microsoft kertoo, että yhtiön Etelä-Suomeen suunnitteleman datakeskusalueen kolmas sijaintipaikka on Vihti. Maaliskuussa Microsoft ja Fortum ilmoittivat Espooseen ja Kirkkonummelle sijoittuvista datakeskuksista.

Microsoftin mukaan Vihtiin suunniteltu kolmas datakeskus täydentää Microsoftin datakeskusalueen konseptin, johon kuuluu kolme erillistä ja itsenäisesti toimivaa, mutta toistensa kanssa synkronoituvaa datakeskusta.

Rakentamisen on määrä alkaa, kun kaikkien kolmen sijaintipaikan kaavat on vahvistettu ja tarpeelliset luvat saatu.

Uusi datakeskusalue liittyy osaksi Microsoftin maailmanlaajuista pilvi-infrastruktuuria, johon kuuluu yli 60 datakeskusaluetta, yli 200 datakeskusta ja yli 280 000 kilometriä valokuitukaapelia. Microsoftin mukaan yhtiön pilvi-infrastruktuuri palvelee yli miljardia asiakasta 140 maassa.