Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tesla-pomo Elon Muskin lapsi haluaa vaihtaa nimensä – ei halua tulla yhdistetyksi biologiseen isäänsä

Tesla-pomo Elon Muskin lapsi haluaa vaihtaa nimensä ja katkoa välejään kuuluisaan isäänsä, kertovat muun muassa Los Angeles Times ja uutiskanava CNN.

Aiemmin tänä vuonna 18 vuotta täyttänyt Xavier Alexander Musk pyysi CNN:n mukaan pian täysi-ikäistymisensä jälkeen losangelesilaista oikeusistuinta tunnustamaan hänen uuden nimensä ja sukupuolensa. Hän pyytää nimensä vaihtamista Vivian Jenna Wilsoniksi.

Jättämässään vetoomuksessa hän perustelee toivettaan sukupuoli-identiteetillä. Hän haluaa ottaa pesäeroa biologiseen isäänsä ja painottaa myös, ettei enää asu isänsä kanssa.

Wilson on hänen äitinsä tyttönimi. Justine Wilson on Muskin ex-vaimo ja miljardöörin seitsemästä lapsesta viiden äiti.

Muskin ja Wilsonin yhteisten lasten lisäksi miljardöörillä on kaksi lasta muusikko Grimesin kanssa.

Muskin Twitter-lausunnot tulkittiin transfobisiksi

Muskia on kritisoitu muun muassa hänen Twitterissä esittämistään sukupuoli-identiteettiä koskevista kommenteista, jotka tulkittiin aikanaan transfobisiksi.

Vuonna 2020 miljardööri kritisoi viestipalvelussa sukupuolipronominien lisäämistä käyttäjätilin kuvaukseen sosiaalisessa mediassa. Myöhemmin hän vastasi saamaansa kritiikkiin kertomalla tukevansa transsukupuolisia, mutta valitteli samalla sukupuolipronominien olevan “esteettinen painajainen”.

Viime aikoina Musk on kertonut kallistuvansa tukemaan Floridan republikaanikuvernööriä Ron DeSantisia Yhdysvaltain vuoden 2024 presidentinvaaleissa. DeSantis on tuoreeltaan allekirjoittanut osavaltiossaan lain, joka rajoittaa homoseksuaalisuudesta ja transasioista puhumista Floridan julkisissa kouluissa.

Miljardöörin Twitter-kauppaneuvottelut edelleen umpikujassa

Viime aikoina Musk on ollut otsikoissa muun muassa Twitterin ostoaikeidensa vuoksi. Musk on tarjonnut 44 miljardia dollaria eli noin 41 miljardia euroa Twitterin koko osakekannasta.

Muskin vuoristoratamaisen Twitter-projektin kohtalo on epäselvä, ja kesäkuun alkupuolella liikemies vihjaili jo vetäytyvänsäkin ostoaikeista, sillä Twitter ei ollut Muskin mukaan toimittanut hänelle pyydettyjä tietoja viestipalvelussa olevista vale- ja spämmitileistä.

Tiistaina hän kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan kauppaneuvotteluiden olevan edelleen umpikujassa valetileihin liittyvien kysymysten vuoksi.

Aiemmin tässä kuussa ryhmä Muskin luotsaaman SpaceX-avaruusyhtiön työntekijöitä kritisoi kirjeessä toimitusjohtajan julkista toimintaa muun muassa Twitterissä. SpaceX kertoi sittemmin irtisanoneensa miljardööriä kritisoineita työntekijöitä.