Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies lähestyi poliisia veitsen kanssa Kirkkonummella, käräjäoikeuden välituomion mukaan tappamistarkoitus jäi näyttämättä

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus katsoo, että Kirkkonummella helmikuussa poliisia lyönyt mies toimi rangaistavaksi säädetyllä tavalla. Välituomion mukaan asiassa jäi kuitenkin näyttämättä, että mies yritti tappaa poliisin.

Mies on määrätty mielentilatutkimukseen jo aiemmin. Käräjäoikeus ottaa kantaa varsinaisiin rikosnimikkeisiin ja mahdolliseen rangaistukseen vasta lopullisessa tuomiossa, joka annetaan mielentilatutkimuksen valmistuttua.

Syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta muun muassa murhan yrityksestä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Syyttäjän mukaan mies oli poliisin kiinnipitotilanteessa ja poliisin yrittäessä laittaa hänelle käsirautoja lyönyt poliisia. Tämän jälkeen mies pääsi irti ja pakeni paikalta.

Mies meni sisälle kahvilaan, missä hän syyttäjän mukaan yritti tappaa poliisin. Syyttäjän mukaan mies käveli pitkäteräinen veitsi kädessään kohti poliisia ja kohotti veitsen lyöntiasentoon. Poliisi kuitenkin ampui miestä, kun tämä oli noin kahden metrin päässä.

Välituomiossaan käräjäoikeus katsoo, että tilanteessa ei ollut pääteltävissä, olisiko mies ylipäätään iskenyt poliisia veitsellä, jos häntä ei olisi ammuttu.

– Näissä olosuhteissa käräjäoikeus katsoo jääneen näyttämättä, että (mies) olisi menettelyllään yrittänyt tappaa (poliisin) tai tehdä hänelle ruumiillista väkivaltaa, perustelee oikeus välituomiossa.