Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miljardööri Bill Gates aikoo lahjoittaa omaisuutensa hyväntekeväisyyteen

Ohjelmistojätti Microsoftin perustaja Bill Gates kertoo aikovansa lahjoittaa pois käytännössä koko omaisuutensa. Gates kirjoitti keskiviikkona tviiteissään, että hän aikoo lahjoittaa jo tässä kuussa 20 miljardia dollaria hyväntekeväisyyssäätiölleen Gates Foundationille.

Hänen tulevaisuuden suunnitelmissaan on käytännössä koko omaisuutensa lahjoittaminen säätiölle ja siirtyminen pois maailman rikkaimpien ihmisten listalta.

Gates perustelee päätöstään sillä, että maailmaa on kohdannut viime vuosina useita globaaleja iskuja, kuten koronapandemia, Venäjän hyökkäys Ukrainaan, ilmastonmuutos sekä askel taaksepäin sukupuolten välisessä tasa-arvossa Yhdysvalloissa. Hän kokee velvollisuudekseen palauttaa varansa yhteiskunnalle siten, että ne parhaiten vähentäisivät kärsimystä ja parantaisivat elämää.

– Toivon, että myös muut erittäin varakkaassa ja etuoikeutetussa asemassa olevat kantaisivat vastuuta tässä tilanteessa, hän kirjoitti.

Gatesin tviiteistä kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.