Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi otti yhden kiinni Asikkalassa tapahtuneeseen epäiltyyn henkirikokseen liittyen – lehtitietojen mukaan uhri oli työtehtävissä ollut taksinkuljettaja

Poliisi on ottanut yhden ihmisen kiinni Asikkalassa Päijät-Hämeessä tapahtuneeseen epäiltyyn henkirikokseen liittyen, Hämeen poliisi kertoi sunnuntaina.

Poliisi sai viiden aikaan perjantain ja lauantain välisenä yönä ilmoituksen kuolleesta ihmisestä Asikkalassa. Poliisi epäilee kuolleen joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Poliisin mukaan tapauksen tutkinta on vasta alkuvaiheessa. Tutkinnan etenemisestä tiedotetaan lisää, kun se on tutkintaa vaarantamatta mahdollista.

Tapahtumista ensimmäisenä kertoneen Iltalehden mukaan epäillyn henkirikoksen uhri oli taksinkuljettaja. Lehden tietojen mukaan tapaus sattui uhrin ollessa työtehtävissä. Etelä-Suomen Sanomien tietojen mukaan uhri olisi ollut vasta äskettäin taksinkuljettajana aloittanut nuori nainen.

Vakavat väkivallanteot harvinaisia

Taksiliitosta ei sunnuntai-iltapäivällä pystytty vahvistamaan tietoa, että surmansa saanut olisi ollut työtehtävissä ollut taksinkuljettaja.

Liiton toimitusjohtaja Timo Koskinen muisteli STT:lle, että viimeksi työssä ollut taksinkuljettaja menehtyi henkirikoksen uhrina joskus 2000-luvun alkuvuosina.

– Vakavia väkivallantekoja taksikuljettajia kohtaan ei ylipäätään ole kovin paljoa.

Työssä on kuitenkin riskinsä, sillä kuljettajat työskentelevät yksin, myös öisin sekä erilaisten ja eri mielentiloissa olevien ihmisten kanssa.

– Erilaista väkivaltaa kohdataan säännöllisesti, mutta se on enimmäkseen henkistä. Joskus asiakas käy myös käsiksi, Koskinen sanoi.

Koskisen mukaan hyvä asiakaspalvelu on myös turvallisuuden kannalta merkittävä teko: jos asiakas kokee saaneensa huonoa palvelua, konfliktejakin syntyy helpommin.

Myös turvakameroilla ja muilla teknisillä parannuksilla taksikuljettajien työturvallisuutta on pystytty lisäämään.

– Aikanaan taksi oli helpommin ryöstön kohteena, mutta siltä osin tilanne on parantunut. Suurin osa ymmärtää, että taksissa ei enää pidetä merkittäviä summia käteistä.