Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

WWF avaa tänään Saaristomeren Norppaliven – paras katseluaika on tyynellä kelillä todennäköisemmin hämärän aikaan

Tänään alkaa suora lähetys, jossa seurataan itämerennorppia Saaristomerellä, kertoo ympäristöjärjestö WWF tiedotteessa.

Kamera on asennettu samalle Saaristomerellä sijaitsevalle luodolle kuin aiemmin tänä vuonna. Itämerennorppia kuvattiin Saaristomerellä myös alkukesästä.

Tuolloin kameroiden edessä näkyi parhaimmillaan lähes 40 yksilöä, mikä on merkittävä osa kaikista Saaristomerellä elävistä norpista.

– Vaikka näin alkusyksystä emme odota kuviin yhtä paljoa norppia, katsottavaa riittänee silti. Paras katseluaika on tyynellä kelillä todennäköisemmin hämärän aikaan, WWF:n ohjelmajohtaja Petteri Tolvanen sanoo tiedotteessa.

Lähisukulaisensa saimaannorpan tapaan itämerennorppa on lumesta ja jäästä riippuvainen arktinen hylje. Molempien suurin uhka on ilmastonmuutos.

Sääkset suuntaavat talveksi Afrikkaan, mutta palaavat keväällä

WWF:n sääksikamera taas sulkeutuu ensi viikon perjantaina. Huhtikuun alusta alkaen auki ollutta sääksikameraa on katsottu tänä vuonna lähes kolme miljoonaa kertaa.

Onnistuneesta pesinnästä varttui kolme poikasta, jotka oppivat lentämään elokuussa.

Sääkset aloittavat muuttomatkan Afrikkaan alkusyksystä. Pohjoiseen ne palaavat taas keväällä, sillä sääkset ovat varsin paikkauskollisia.

– Kun sääksi on kerran valinnut pesäpaikan, se on sille uskollinen, varsinkin jos pesiminen onnistuu. Tavoitteenamme onkin kuvata samaa sääksenpesää myös ensi vuoden huhtikuusta alkaen, Tolvanen sanoo.