Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Venäjän korkein oikeus kielsi Novaja Gazetaa toimimasta verkossa

Venäjällä korkein oikeus on kieltänyt riippumatonta sanomalehteä Novaja Gazetaa toimimasta verkossa. Lehti kertoi asiasta verkkosivuillaan ja ilmoitti aikovansa valittaa päätöksestä.

Kieltoa oli vaatinut Roskomnadzor, joka on Venäjän viestintää valvova sensuuriviranomainen. Viranomaisen mukaan Novaja Gazeta oli rikkonut lainsäädäntöä, joka määrää niin sanottujen ulkomaisten agenttien tunnistamisesta.

Novaja Gazeta on Venäjän johtava riippumaton sanomalehti. Se menetti viime viikolla painolupansa, kun toinen tuomioistuin mitätöi painetun lehden rekisteröintitodistuksen.

Lehden päätoimittaja Dmitri Muratov sai viime vuonna Nobelin rauhanpalkinnon. Lehti on muutama kuukausi sitten perustanut evakossa toimivan toimituksen Latviaan, kun se joutui viranomaisten hampaisiin kirjoitettuaan suorasanaisesti Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainassa. Suurin osa lehden toimittajista on lähtenyt Venäjältä.