Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi kierrätysyrityksen työntekijää joutui kemikaalivuodon takia sairaalaan Järvenpäässä – vuoto saatiin tukittua, vaaratiedote on kumottu

Tänään noin iltakuuden aikaan Wärtsilän teollisuusalueella Järvenpäässä tapahtunut kemikaalivuoto on saatu tukittua ja alkuillasta alueelle annettu vaaratiedote on kumottu, Keski-Uudenmaan pelastuslaitos kertoo.

Kaksi kemikaalille altistunutta, Kierto Ympäristöpalvelut -nimisen yrityksen työntekijää vietiin sairaalaan.

Vuotanut kemikaaliyhdistelmä sisälsi pelastuslaitoksen mukaan typpihappoa, fluorivetyä ja etikkahappoa, joista osa on myrkyllisiä ja syövyttäviä aineita.

Tehtävän alussa pelastuslaitokselle aiheutui ongelmia siitä, ettei tietoa vuotaneen aineen laadusta ollut.

Päivystävä palomestari Olli Korteniemi kertoi STT:lle iltayhdeksän aikaan pelastuslaitoksen vielä tekevän jälkisiivousta alueella.

Vuoto muodosti kemikaalipilven

Aiemmin illalla pelastuslaitos kertoi vuodon aiheuttaman kemikaalipilven leviävän alueelta pääradan suuntaisesti etelään.

Alueelle annettiin vaaratiedote, ja pelastuslaitos kehotti Järvenpään Saunakallion ja Jampan alueen asukkaita suojautumaan sisälle ja sulkemaan ilmastoinnin sekä seuraamaan radiota ja tv:tä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Levysepänkujalle hieman iltakuuden jälkeen. Hälytyksessä oli mukana yhteensä 26 yksikköä. Pelastuslaitoksen yksiköiden lisäksi tehtävään osallistui poliisin ja sopimuspalokuntien yksiköitä.