Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tukes tutkii Järvenpään maanantaisen kemikaalionnettomuuden, jossa kaksi työntekijää joutui sairaalaan

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ryhtyy tutkimaan Järvenpäässä maanantaina tapahtunutta kemikaalionnettomuutta, jossa loukkaantui kaksi työntekijää.

Onnettomuus sattui Kierto Ympäristöpalvelut -nimisen yrityksen tiloissa, ja kaksi kemikaalille altistunutta yrityksen työntekijää vietiin sairaalaan.

Tukesin mukaan onnettomuuskohteessa varastoidaan, käsitellään tai toimitetaan edelleen eteenpäin käsiteltäväksi teollisuudesta tulevaa vaarallista kemikaalijätettä. Maanantaina tarkoitus oli neutraloida sekahappojätettä kalkkimaidolla, mutta happojätettä pumpattiinkin väärään reaktoriin, jossa oli suolasakkaa. Happo reagoi sakan kanssa aiheuttaen myrkyllistä kaasua ja happohöyryä. Vuoto pääsi ulos reaktorista, jolloin työntekijät altistuivat kemikaalille.

Tukesin alustava arvio on, että kyse oli työvirheestä.

Tukes nimitti torstaina tutkintaryhmän selvittämään tapahtunutta tarkemmin. Tavoitteena on selvittää muun muassa onnettomuuteen vaikuttaneet tekijät sekä yrityksen toimintaa ja varautumista onnettomuustilanteisiin. Tukes kehottaa jätekemikaaleja eteenpäin lähettäviä yrityksiä myös omatoimisesti arvioimaan nykyisiä menettelyjään.

Tutkinnassa tehdään yhteistyötä viranomaisten kanssa. Tutkintaryhmän raportin ja suositusten on määrä valmistua 30. tammikuuta mennessä.

Poliisilla on tapauksesta käynnissä oma tutkinta, jossa selvitetään muun muassa, onko asiassa syytä epäillä rikosta.