Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Ylivoimainen enemmistö suomalaisista kaikissa väestöryhmissä lukee sanomalehtiä – yli 65-vuotiaistakin kolme neljästä lukee digilehtiä

Miltei kaikki 15 vuotta täyttäneistä suomalaisista lukevat sanomalehtiä, selviää Kansallisen mediatutkimuksen mittauksesta. Sanomalehtiä lukee 95 prosenttia 15 vuotta täyttäneistä eli yli 4,1 miljoonaa suomalaista.

Sanomalehtiä luetaan ahkerasti kaikissa väestöryhmissä: eri ikäisistä suomalaisista sanomalehdet tavoittavat 90–97 prosenttia, eri ammattiryhmistä 90–98 prosenttia ja eri tuloluokista 94–98 prosenttia.

Suomalaisista 86 prosenttia lukee sanomalehtisisältöjä digitaalisena. Yleisintä se on 35–44-vuotiaiden ikäryhmässä, 94 prosenttia. Myös 65 vuotta täyttäneistä 74 prosenttia lukee digitaalisia sanomalehtiä.

Painettua sanomalehteä lukee kaikista suomalaisista 55 prosenttia. Printtilehden lukeminen painottuu yli 65-vuotiaisiin: heistä 79 prosenttia lukee painettua sanomalehteä, kun 15–34-vuotiaiden ikäryhmässä vastaava lukema on 30 prosentin luokkaa.

Vain digitaalisena sanomalehtensä lukee reilut 1,7 miljoonaa ja pelkästään painettuna reilut 400 000 suomalaista.

– On hienoa, että tutkitusti suomalaisten mielestä luotettavin media, sanomalehdet painettuina tai digitaalisina, on myös vuodesta toiseen ahkerassa käytössä, Uutismedian liiton markkinointi- ja tutkimusjohtaja Sirpa Kirjonen sanoo tiedotteessa.

Kansallisen mediatutkimuksen toteutti Kantar TNS. Tutkimukseen vastaa vuosittain 23 000 suomalaista.