Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Shokki venäläisille: Toyota lopettaa kokonaan tuotannon Venäjällä, iso tehdas Pietarissa sulkeutuu lopullisesti

Toyota lopettaa kokonaan tuotannon Venäjällä, kertoo venäläinen talouslehti Kommersant. Venäjän hyökättyä Ukrainaan Toyota pysäytti tuotannon ja maahantuonnin.

Nyt se on päättänyt luopua kokonaan tuotannosta Venäjällä ja etsii toiminnoilleen ostajaa. Pietarin tehdas on toiminut 15 vuotta.

Toyotan tehdas oli ensimmäinen ulkomainen autotehdas Pietarissa. Sitä seurasi Nissanin ja Hyundain tehtaat, joiden tuotanto on nyt myös keskeytetty.

Viime vuonna Toyotan Pietarin tehtaan tuotanto kasvoi viidenneksen. Se valmisti yli 80 000 autoa ja myi kaikkiaan Venäjän markkinoilla liki 120 000 autoa.

Toyotan Pietarin tehdas toimitti autoja myös Kazakstaniin, Valko-Venäjälle ja Armeniaan. Viime vuonna tehtaan vienti oli liki 12 prosenttia.

Kommersantin mukaan Toyota jatkaa kuitenkin huoltoa myymilleen autoille. Se huolehtii myös henkilöstöstään maksamalla sille ainakin vuoden verran palkkaa.

Useat ulkomaiset yritykset ovat pitäneet venäläishenkilöstöstä, joka on sinnikästä ja ahkeraa. Venäjän hallinto on määrännyt pitkiä palkanmaksukausia lopettamistapauksissa sillä muuten paikallinen johto joutuu oikeudelliseen vastuuseen.