Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Google sulkee pilvipelipalvelu Stadian vain kolmen vuoden jälkeen

Teknologiajätti Google kertoi torstaina sulkevansa pilvipelipalvelu Stadian vain kolmen vuoden jälkeen. Google perusti videopelipalvelunsa tarjotakseen käyttäjille helpon pääsyn pelikonsolilaatuisiin peleihin.

Googlen varatoimitusjohtaja Phil Harrison kertoo aikeista yhtiön blogissa. Hänen mukaansa palvelu ei ole lähtenyt vetämään toivotulla tavalla, joten yhtiö on päättänyt alkaa ajaa palvelua alas.

Yhtiö kertoo palauttavansa Stadiaan liittyvää laitteistoa, kuten ohjaimia, ostaneille rahat takaisin. Samoin rahansa saavat takaisin ne, jotka ovat ostaneet pelisisältöjä verkkokaupasta.

Pelaajilla on pääsy palveluun ensi vuoden tammikuun puolivälin tienoille.

– Heillä oli erinomainen idea ja huono yritysmalli, Wedbush Securitiesin analyytikko Michael Pachter sanoo Stadiasta.

– He yrittivät tarjota tilauspalvelua ilman pelejä.

Pelaajat valitsivat Microsoftin

Pachter painottaa Xbox-pelikonsoleita valmistavan Microsoftin tarjonneen samoihin aikoihin kilpailevaa Game Pass -palveluaan, jossa oli sen sijaan iso määrä pelejä. Microsoftin palvelu oli hänen mukaansa pelaajien kannalta houkuttelevampi vaihtoehto. Game Passilla on analyytikon mukaan noin 25 miljoonaa tilaajaa, kun Stadian tilaajamäärät ovat alle miljoonassa.

Pelaajien keskuudessa Microsoft asetetaan konsolivalmistajien kärkikastiin. Xboxien, tietokoneiden ja Game Pass -palvelun lisäksi yhtiöllä on tallissaan useita videopelistudioita. Vuoden alkupuolella yhtiö kertoi aikovansa ostaa Activision Blizzard -peliyhtiön 69 miljardilla dollarilla.

Tuoreena pilvipelisiirtonaan yritys ilmoitti, että eteläkorealaisen Samsungin valmistamissa älytelevisioissa aiottaisiin tarjota sisäänrakennettuna mahdollisuutta pelata Xbox-pelejä ilman konsolia.

Myös verkkokauppajätti Amazon on kehittänyt omaa pilvipelialustaansa. Amazonin Lunaa on tällä hetkellä mahdollisuus käyttää vain Yhdysvalloissa.