Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hurrikaani Roslyn etenee kohti Meksikoa – osunee maihin paikallista aikaa aamun aikana

Meksikon länsirannikolla varaudutaan hurrikaani Roslynin saapumiseen. Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen (NHC) ja Meksikon ilmatieteen laitoksen mukaan luvassa on mahdollisesti vahinkoa aiheuttavia tuulia, vaarallinen myrskyvuoksi sekä äkkitulvia ja maanvyörymiä.

NHC kertoi Suomen aikaa puolenpäivän maissa, että Roslyn on heikentynyt voimakkuudeltaan kolmoskategorian hurrikaaniksi. Sen ennustetaan osuvan Nayaritin osavaltioon myöhemmin tänään.

NHC ennusti aiemmin myrskyn heikkenevän, mutta uskoi sen silti hipovan hurrikaaniluokkaa maahan osuessaan.

Viranomaiset ovat julistaneet ennakoivan hälytyksen Meksikon länsiosan neljään osavaltioon. Jaliscon osavaltion paikallisviranomaiset ovat kertoneet, että joitakin satoja ihmisiä on evakuoitu hurrikaanin ennustetun reitin varrelta. Jaliscoon on ennakoitu paikoin 25 senttimetrin verran sadetta.

Ennusteissa on arvioitu, että Roslyn osuisi maihin lähellä noin 40 000 asukkaan San Blasin kaupunkia.

Trooppiset syklonit iskevät Meksikoon joka vuosi sekä Tyynenmeren että Atlantin rannikolla. Yleensä ne ajoittuvat toukokuun ja marraskuun välille.