Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

YIT lähes tuplasi kannattavuutensa, vaikka rakennusalan tilanne on vaikeutumassa – SRV aloittaa muutosneuvottelut

Rakennusyhtiö YIT:n oikaistu liikevoitto nousi kolmannella vuosineljänneksellä 21 miljoonaan euroon, kun se vuosi sitten oli 11 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 560 miljoonaan euroon viime vuoden 535 miljoonasta.

Oikaistu liikevoittoprosentti lähes kaksinkertaistui 3,7:ään. Parantunut kannattavuus on yhtiön mukaan osoitus vakaasta liiketoiminnan kyvystä kaikissa segmenteissä. YIT:n toimitusjohtaja Markku Moilanen sanoi olevansa tyytyväinen yhtiön suoritukseen heinä-syyskuussa.

– Haastavassa liiketoimintaympäristössä teimme vakaan tuloksen. Oikaistu liikevoittomme lähes kaksinkertaistui 21 miljoonaan euroon viime vuodesta. Olen erityisen iloinen koko YIT:n tiimin saavutuksesta, sillä kyseessä oli kolmas perättäinen vuosineljännes, kun paransimme niin oikaistua liikevoittoa kuin oikaistua liikevoittoprosenttiammekin viime vuoteen verrattuna, Moilanen sanoi tiedotteessa.

Yhtiö odottaa kuluttajakysynnän Asuminen-segmentissä pysyvän vaimeana rakennusalan haastavan markkinatilanteen vuoksi.

– Heikosta markkinatunnelmasta huolimatta jatkoimme harkittuja investointeja valikoituihin, kiinnostaviin tontteihin kasvavissa kaupunkiympäristöissä ja käynnistimme asuntoaloituksia turvataksemme tulevaisuuden tuottomme, Moilanen sanoi.

Tammi–syyskuun aikavälillä YIT:n liikevaihto on laskenut mutta liikevoitto kasvanut. Asumisessa sekä liikevaihto että liikevoitto ovat laskeneet tämän vuoden aikana, kun asuntojen valmistumismäärät ja myynti ovat olleet laskussa.

SRV sopeuttaa henkilöstömäärää kysyntään

Rakennusyhtiö SRV ilmoitti torstaina osavuosikatsauksensa ohessa käynnistävänsä muutosneuvottelut. Neuvotteluiden piirissä on noin 500 henkilöä, ja arvioitu pysyvä henkilöstön vähentämistarve on enimmillään 45 henkilötyövuotta.

SRV:n mukaan muutosneuvotteluiden tavoitteena on sopeuttaa henkilöstömäärää vastaamaan nykyisen markkinatilanteen kysyntään.

Yhtiö paransi operatiivista liikevoittoaan heinä-syyskuussa 3,9 miljoonaan euroon, kun se edellisvuonna oli 0,6 miljoonaa pakkasen puolella. Liikevaihto laski hieman, 186,8 miljoonaan euroon viime vuoden 191,1 miljoonasta.

SRV:n toimitusjohtajan Saku Sipolan mukaan liikevoiton kasvu perustuu yhtiön onnistumiseen inflaation hallinnassa ja materiaalien saatavuuden varmistamisessa. Tulevat kuukaudet näyttävät puolestaan rakennusalalla vaikeilta.

– Arvioimme markkinatilanteen vaikeutuvan. Odotamme inflaation, kasvavien korkojen ja heikentyvän kuluttajaluottamuksen leikkaavan kysyntää ainakin tulevan talven aikana, Sipola sanoi tiedotteessa.