Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Demokraatti: STM selvittää neljänsien koronarokotusten laajentamista

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) valmistelee selvitystä neljänsien koronarokotusten laajentamisesta, kertoo osastopäällikkö Taneli Puumalainen Demokraatille.

Suomessa neljänsiä koronarokotuksia ei anneta tällä hetkellä alle 60-vuotiaille perusterveille aikuisille. Jatkossa rokotteen voisi mahdollisesti saada tietyin edellytyksin niin työterveyden kuin kunnallisen terveydenhuollon kautta.

Selvitystä tehdään nopealla aikataululla. Se on määrä antaa näillä näkymin jo ensi viikolla hallituksen koronaministerityöryhmälle jatkolinjauksia varten.

– Olemme selvittäneet koronaministeriryhmää varten edellytyksiä ja toimintatapoja, joilla rokotuksia voitaisiin tarjota Ruotsin ja Tanskan tapaan laajemmalle joukollekin, Puumalainen kertoo Demokraatille.

Puumalaisen mukaan Ruotsissa ja pian myös Tanskassa on käytössä malli, jossa on määritellyt kohderyhmät neljänsille rokotetehosteille. 18 vuotta täyttäneillä perusterveillä on myös mahdollisuus saada rokote, jos he sen haluavat.

STM on pyytänyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta lausunnon siitä, miten Ruotsin tai Tanskan malli olisi toteutettavissa.

Puumalaisen mukaan ministeriö ei antaisi suositusta siitä, mihin eri ryhmiin neljänsiä rokoteannoksia laajennettaisiin, vaan se jäisi työterveyden ja julkisen puolen asiantuntijoiden arvioitavaksi.